НовиниЧеркащинаЧеркащанин відмовився від змагань, до яких допустили росіянина

Черкащанин відмовився від змагань, до яких допустили росіянина

-

- Advertisment -

Черкаський гімнаст Ілля Ковтун відмовився від участі в клубному чемпіонаті Італії через допуск до змагань російського спортсмена. Про це пише “Суспільне. Спорт” з посиланням на клуб Palestra Ginnastica Ferrara, який представляє наш земляк.

ковтун
Фото клубу Palestra Ginnastica Ferrara

Фінал клубного чемпіонату Італії триває з 21 до 22 травня в Неаполі. Лідер збірної України зі спортивної гімнастики, 18-річний черкащанин Ілля Ковтун, мав узяти участь у найвищій лізі А1, проте вирішив відмовитися від змагань, оскільки Італія проігнорувала рекомендацію не допускати до стартів представників росії.

“Конфлікт між росією та Україною, на жаль, також мав наслідки й у нашому чемпіонаті зі спортивної гімнастики серед чоловіків у Серії А. Маленька проблема, порівняно з трагедією війни, смертями та руйнуваннями”, – заявили в клубі.

Тренерка Іллі Ірина Надюк підтвердила, що гімнаст не захотів змагатися на одному помості з російським спортсменом, адже до змагань був допущений олімпійський чемпіон і триразовий чемпіон світу Артур Далалоян.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну Міжнародна федерація гімнастики (FIG) заборонила російським і білоруським гімнастам брати участь у міжнародних змаганнях під егідою FIG. Для організаторів решти турнірів ці правила мають рекомендаційний характер: вони можуть ухвалювати рішення щодо цього питання на свій розсуд.

Через відсутність чіткої позиції Федерації гімнастики Італії український гімнаст, який допоміг Palestra Ginnastica Ferrara вийти до фінальної топ-6, знявся з вирішальних змагань.

Клуб українця все одно візьме участь у чемпіонаті, але “поважає рішення Іллі” та на знак солідарності не ставитиме йому заміну.

Читайте також: Ігор Табурець зустрівся з президентом Української асоціації футболу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x