НовиниЧеркасиБі Джей Максвелл: «Можливість грати в українській Суперлізі, в...

Бі Джей Максвелл: «Можливість грати в українській Суперлізі, в перший рік професійного баскетболу – це щастя»

-

- Advertisment -

Бі Джей приєднався до команди «Черкаські Мавпи» під час новорічної паузи, а вже 10 січня відіграв свій перший матч в складі команди. В матчі проти «Старого Луцьку» американський захисник став  кращим гравцем набравши 22 очки, 9 підбирань, 6 передач (РУ 28).

Попри напружений графік команди, що саме готується до наступного бабла Суперліги Parimatch, нам вдалось поспілкуватись з баскетболістом і дізнатись про його перші враження від українського баскетболу.

– Розкажи, чому ти вирішив грати в Україні? Чи були побоювання, адже в країні наразі війна.

– Я прийняв рішення приїхати до Черкас, тому що це була чудова можливість для моєї кар’єри. Для початківця мати можливість грати в українській Суперлізі, в перший рік професійного баскетболу – це щастя.
У мене були занепокоєння та хвилювання до того як я приїхав, але гостинність з якою мене зустріли, додала мені впевненості, і тепер я почуваюся як вдома. Це не для всіх, це важливе рішення. Потенційно я ризикую своїм життям, ризикую заради досягнення мрії, до цього не слід ставитись легковажно. Я цілком усвідомлюю, наскільки серйозна війна, яка триває. Але я волів би померти знаючи, що зробив усе, що в моїх силах, щоб досягти своїх мрій, аніж жити з жалем, що я не доклав достатньо зусиль, щоб здійснити їх. У кожного з нас є вибір, і настає час, коли ми маємо приймати важливі рішення у своєму житті. Я неодноразово зіштовхувався з такою ситуацією і жодного разу не пошкодував про результат.

– Якою була реакція товаришів по команді та суперників, коли ти приєднався до команди?

– Мої товариші по команді прийняли мене одразу. Вони також питали, що спонукало мене прийняти рішення приїхати в Україну.
Я відразу вписався в нашу команду з першого тренування, і мені подобається бути тут в команді «Черкаські Мавпи». Хлопці полегшили мій перехід.

– Бі Джей, ти відіграв у складі «Черкаських Мавп» вже низку матчів. Що можеш зараз сказати про черкаську команду?

– Ми команда, яка розвивається з кожною наступною грою. Ми пізнаємо один одного. Часом ми показуємо спалахи дійсно конкурентоспроможної команди, коли всі гравці на майданчику діють синхронно. Я радий бачити, як ми ростемо разом і конкуруємо в лізі впродовж сезону. Якщо ми зможемо наполегливо працювати та грати як єдине ціле, ми виграватимемо більше і піднімемось в турнірній таблиці.

– Цього року  змагання в  Українській Суперлізі проходять в  бабл-форматі, без вболівальників. Поділись своїми враженнями?

– Мені не вистачає енергії та пристрасті, які вболівальники привносять у гру. Це те, що підживлює баскетболістів на паркеті під час гри. Я б хотів, щоб глядачам дозволили відвідувати матчі, але я розумію, навіщо потрібен формат баблів. Тому я просто радію, що ми можемо змагатися та грати в баскетбол.

– Наскільки український баскетбол відрізняється від того, до якого ти звик в США та Вірменії?

– Європейський баскетбол — це зовсім інша гра, ніж американський. Загальна ідея гри схожа, але існують відмінні правила та положення, які впливають на хід гри. Виступаючи в Азербайджані мені довелося вивчити ці відмінності. Цей досвід допоміг мені швидко адаптуватися.
Я бачив дуже досвідчених гравців в обох країнах. Конкуренція тут, в Україні, жорсткіша, тому що баскетбол не є новим видом спорту в країні. Азербайджанська Суперліга тільки починає розвиватись цього року. Мені подобається, наскільки конкурентоспроможною є ліга, попри меншу кількість легіонерів цього сезону, що зумовлено особливими умовами війни.
Я зростаю і стаю кращим з кожним тренуванням і кожною грою. Я  задоволений своїм розвитком на позиції розігруючого захисника. Це моє природне амплуа, та мені ніколи не дозволяли по-справжньому грати на цій позиції у коледжі, тому що я завжди був одним із вищих захисників у моїх командах.

– Як проходять твої будні в Україні?

Мій розпорядок дня наступний, я прокидаюсь, молюсь та починаю розтягуватися. Я не дуже люблю снідати, я рідко снідав вдома в штатах, тому я пропускаю цей прийом їжі. Потім готуюсь до тренування, приймаю душ і ретельно виконую всі гігієнічні процедури, і аж потім виходжу. Коли тренування закінчується, я вчуся. Я дивлюсь відео наших ігор, дивлюся фільми про колишніх і нинішніх гравців Євроліги. Я намагаюся дізнатися якомога більше про європейську гру та ринок. Я дивлюся всі рівні та ліги закордонного баскетболу. Зараз я зосереджений на європейському баскетболі, я взагалі не дивився жодного матчу NBA чи NCAA з моменту прибуття в Європу. Я хочу бути дуже вправним у грі в баскетбол.
Окрім баскетболу, я читаю, дивлюся подкасти та інтерв’ю, слухаю музику, готую та постійно планую свій життєвий шлях.
Минулого тижня я отримав сповіщення електронною поштою про ступінь магістра, то було дуже хвилююче для мене, цього літа закінчую навчання на останньому курсі.

– Які твої враження від Черкас?

– Черкаси відрізняються від інших міст Європи, де я бував. Мені подобається, тому що вони менші та мають сімейну атмосферу. Я постійно бачу місцевих жителів, які гуляють на вулиці, і люди просто насолоджуються своїм життям, без жодного страху. Це дає мені впевненість щодня прокидатися і не думати про те, що відбувається в Україні. Мені подобається бути тут, і клуб прийняв мене відразу по приїзду. Я радий, що мені дали можливість приїхати грати. Сподіваюся, мені вдасться максимально викластись та отримати задоволення від перебування тут, у Черкасах.

– Можливо ти хотів би ще чимось поділитись з вболівальниками?

Так, я хотів би розповісти шанувальникам про мої плани на майбутнє та про те як йдуть справи.
Зараз я в процесі планування двох малих підприємств у своєму рідному місті Остін, штат Техас. Я ретельно планую їх, фінансування, маркетинг, грошові потоки тощо. Хочу переконатись, в  точності й прибутковості ідеї, перш ніж я відкрию бізнес. Перебувати далеко від штатів і мати багато часу наодинці з самим собою – це приховане благословення, тому що я можу замикатися та зосереджуватися на собі. Нічого не відвертає моєї уваги, немає хвилювань, що хтось інший робить вдома в Америці. Я розмовляю зі своєю сім’єю, молюся і читаю Біблію, і щодня встаю, готовий наполегливо працювати. Це життя не для всіх. У майбутньому я візьму з собою свою дівчину за кордон, коли я її знайду, але поки що я самотній.
Перебувати далеко від родини та рідної країни протягом тривалого часу нелегко. Але в міру того, що моя кар’єра продовжується, і я просуваюся до вищих Європейських ліг і рівнів, я вдячний за жертви, на які я йду сьогодні заради кращого завтра.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x