НовиниСпогади бійців, волонтерів і переселенців з Донбасу вийдуть книгою...

Спогади бійців, волонтерів і переселенців з Донбасу вийдуть книгою в Черкасах

-

- Advertisment -

Книга під назвою "Цитати Сходу" – це реальні історії, думки і переживання очевидців війни на Донбасі, написані ними в період з липня 2014 року по липень 2015 року. Ініціатором та одним із авторів проекту став черкаський журналіст і громадський активіст Сергій Могилко.

"Ідея збирати історії бійців виникла ще рік тому – саме тоді, коли Донбас почали захоплювати і нищити ополченці та російські найманці. Тоді стало зрозуміло, що це – ніяка не "АТО", а справжня війна проти російського агресора. Це історія, яку наші діти і онуки колись вивчатимуть у школах. Тому її понад усе варто зберігати і пам’ятати", – зазначив Сергій Могилко.

Проект містить понад 70 історій бійців добровольчих батальйонів, Збройних Сил, Нацгвардії, волонтерів та переселенців.

Серед авторів, мемуари яких увійшли до книги, – троє черкащан. Це "айдарівець" із Чигирина Олексій Семенов, відома черкаська волонтерка ГО "Громадський Блокпост" та Центру допомоги армії Оксана Циганок та боєць 95-ї окремої аеромобільної бригади черкасець Василь Шкут.

"Книга буде видана за спонсорський кошт та розповсюджуватиметься безкоштовно. Для друку 2 тис. примірників необхідно зібрати 24 тис. 500 грн. Перші примірники будуть подаровані безпосередньо на передову нашим бійцям, бібліотекам і навчальним закладам, а частину тиражу черкащани зможуть отримати через волонтерські організації нашого міста, – розповів ініціатор проекту. – Тож звертаємось до всіх небайдужих: якщо Ви вважаєте гідним і корисним те, що ми робимо, підтримайте наш проект фінансово!"

Картка "Приватбанку": 4149 4378 5284 5492. Отримувач: Могилко С.В.

 
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У громаді на Канівщині змінили назви шести вулиць

У межах дерусифікації на території Степанецької громади було вирішено перейменувати низку вулиць. Про це повідомляють на сайті Степанецької громади. Було...

На фронті віддав своє життя захисник зі Сміли

Війна забрала життя смілянина Добровольського Ігоря Володимировича. Про це повідомляє міський голова Сміли Сергій Ананко. 8 січня 1969 року чоловік...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x