додому Новини Черкащина Співачка з Черкащини працює над створенням Музею української пісні (ФОТО)

Співачка з Черкащини працює над створенням Музею української пісні (ФОТО)

0

Заслужена співачка України, уродженка села Матусів Шполянського району Руслана Лоцман виступає ініціатором створення в Києві Музею української пісні. Про це пише "Козацький край".

Засновниця ГО "Народна філармонія", яка дала у зоні АТО більше 500 благодійних концертів, переконана, що й українська культура та її історія – це зброя України у боротьбі за незалежність.

"Власне, ідея створення Музею української пісні зародилася в директора Українського дому Юрія Стельмащука, а ми вже з Валентиною Ковальською та всією "Народною філармонією" її підхопили і почали реалізовувати… Тому дуже сподіваємось на співпрацю у плані виділення приміщення, – каже співачка. – Бо матеріалу насправді накопичили дуже багато, а от розмістити його на постійній основі поки що не вдається. У планах зібрати якомога більше музичної спадщини України під одним дахом".

Це і платівки, і власні речі композиторів чи співаків, і публікації про них, та найголовніше, чим займаються тут нині, це відеосюжети з тих місць, де народилися та жили українські співаки чи музиканти.

Організація їздить по регіонах, де є автентичні творчі колективи, де вивчають та записують українську народну творчість.

"Моя мрія, щоб це був музей-театр, тобто він має бути інтерактивний. Адже наша манера співу унікальна і її обов’язково треба залишити нащадкам. Ми виграли грант Українського фонду культури, і завдяки цьому вже відзнято 12 відеороликів із різних куточків нашої співочої України. Тож, сподіваємось, що й ця крига скресне, а наша пісня зазвучить ще голосніше", – зазначає Руслана Лоцман.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські школярі пройшли квест "Видатні постаті України".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version