НовиниЧеркащинаСпійманому на хабарі посадовцю Черкаської мерії оголосили нову підозру

Спійманому на хабарі посадовцю Черкаської мерії оголосили нову підозру

-

- Advertisment -

Відстороненому від посади директору департаменту архітектури та містобудування Артуру Савіну повідомили про підозру, пише vikka.ua.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області, 6 жовтня цього року співробітники Департаменту захисту економіки Нацполіції провели обшуки в в департаментах Черкаської міської ради, на об’єктах незавершеного будівництва та в ряду товариств і приватних підприємств міста.

Під час досудового розслідування правоохоронці зібрали достатньо доказів причетності до вчинення злочинів начальника одного з структурних підрозділів Черкаської міської ради. Той умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди для юридичної особи, всупереч вимог чинного законодавства та генерального плану міста, видав наказ, яким затвердив одному з приватних підприємств містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки в мікрорайоні "Митниця" міста Черкаси.

Внаслідок незаконних дій посадовця інтересам територіальної громади міста Черкаси завдано шкоди на загальну суму 2 млн 400 тис. грн", – йдеться у повідомленні.

28 грудня посадовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем). Наразі вирішується питання обрання підозрюваному запобіжного заходу. За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, та штраф у розмірі від 8500 до 17000 гривень.

Наразі вирішується питання забезпечення кримінального провадження, в тому числі обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, 16 листопада Артура Савіна затримали на отриманні частини хабара від підприємця у розмірі 105 тисяч гривень. Усього ж чиновник, за словами правоохоронців, вимагав 365 тисяч. Вже 21 листопада Савіна відпустили: за нього було внесено заставу у розмірі 104 тисячі гривень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський забудовник продовжує зводити житло на оскандалених ділянках Митниці.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині поліція розслідує побиття пенсіонера

Поліція розпочала досудове розслідування щодо 33-річного жителя Канівщини за фактом нанесення тілесних ушкоджень пенсіонеру. Про це повідомляє пресслужба ГУНП...

У Черкасах провели обласний етап пісенного конкурсу «Червона рута» (ВІДЕО)

У Черкасах відбувся обласний відбірковий конкурс ХVIІ Всеукраїнського фестивалю «Червона рута». Переможці братимуть участь у фіналі наступного року. Відбір...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x