НовиниЧеркащинаСпекуляція по-"батьківщинівськи": як збагачується "Промбуд Індустрія" на комунальному майні...

Спекуляція по-"батьківщинівськи": як збагачується "Промбуд Індустрія" на комунальному майні Черкас

-

- Advertisment -

Діюча місцева влада Черкас під керівництвом міського голови Анатолія Бондаренка винайшла безпрограшну схему збагачення. Про це в ефірі телеканалу "ВІККА" повідомив депутат міської ради, "вільнодемократівець" Олександр Згіблов.

Йдеться про об’єкт нерухомості в Черкасах по вулиці Пушкіна, 54 – базу площею 739 кв.м. Раніше там знаходився один із підрозділів Соснівського СУБ. Потому територія була надана в оренду ТОВ "Промбуд Індустрія" – скандальному підприємству з оточення "батьківщинівця" Юрія Тренкіна.

За час орендної експлуатації фірма здійснила низку поліпшень на об’єкті. Згідно відповіді департаменту економіки та розвитку на депутатський запит Згіблова, серед таких: нове опалення, металопластикові вікна та двері з МДФ, бетонна підлога та паркетне покриття, облаштування паркану, внутрішнє облаштування приміщення конференц-залу та навіть оздоблення стін шпалерами й нова сантехніка. Усього, за даними департаменту, орендарі витратили на покращення 288723 грн, що надавало їм право викупити об’єкт комунальної власності без відкритого аукціону.

У березні цього року виконком Черкаської міськради затвердив висновок про вартість колишньої бази. Оцінили об’єкт, який знаходиться в самісінькому центрі міста, у 1 млн. 206 тис. гривень. Враховуючи кошти, витрачені на покращення, фактично ділянка була продана трохи більше ніж за 917 тисяч гривень.

 

"І от цю ж базу, колись комунальної власності, яку нещодавно підприємство викупило, я побачив на одному з сайтів з продажу нерухомості, – зазначає Олександр Згіблов. – І продають її тепер за 110 тис. доларів, що в гривневому еквіваленті – 2 млн. 970 тис. грн. І це, в принципі, виправдана ціна для подібних ділянок з таким розташування. Цікава арифметика виходить: продавши цей об’єкт, "Промбуд Індустрія" отримує майже 2 мільйони гривень "навару". 

Відтак, напрошується питання, яким чином проводилась оцінка вартості нерухомості перед тим, як вона була викуплена. Вдале розташування, інфраструктура самого об’єкту – це досить ласий "шматок". Ймовірно, оцінювали, аби було максимально вигідно. Однак вигода очевидна для покупців, тільки не для бюджету міста. Адже внаслідок викупу бази на Пушкіна, 54 міська скарбничка поповнилась на 764375 гривень. У разі продажу за її реальною вартістю ця сума була б майже втричі більшою.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати поскаржилися на Бондаренка в Асоціацію міст України.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квадроцикл, криптовалюта, автомобілі: що задекларували черкаські депутати від «ЄС»

Земельні ділянки, автомобілі, криптовалюта, квадроцикл, зарплати і доходи від бізнесу. Що задекларували  черкаські депутати із фракції “Європейська Солідарність“ у...

Депутат із Черкащини заявив, що тарифи на електроенергію зростуть: якою буде ціна

З 1 червня тарифи на електроенергію для населення, ймовірно, зростуть до 4,5-5 грн/кВт. Зараз в уряді активно обговорюють це...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x