додому Новини Черкащина Спеку змінить злива: якою протягом тижня буде погода на Черкащині

Спеку змінить злива: якою протягом тижня буде погода на Черкащині

0

На Черкащину повернулася спека. Минулими вихідними денні максимуми температури сягали 28-33 градусів. Абсолютний максимум температури у липні становить 39 градусів тепла і зареєстрований у далекому 1936 році. До того ж, період з 15 липня по 15 серпня вважається в нашому краї найспекотнішим.

Суховійні явища та відсутність ефективних дощів більше сприяють проведенню жнивної кампанії. За розрахунками агрометеорологів, за рахунок високої врожайності ранніх хлібів та засіяних площ, валовий збір зерна в області очікується рекордним. Про це у Facebook розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За прогнозом, до четверга погоду Черкащини формуватиме антициклон "ALBRECHT" – на нас чекає випробовування спекою на фоні відсутності дощів. Оскільки східні вітри транспортуватимуть у наш регіон розпечене повітря із Середньої Азії, денні температури повітря сягатимуть 28-33 градуси, найспекотніше буде у середу – до 35 градусів. Ночі теж дуже теплі 15-20 градусів.

Добре розігріте повітря – це хороший фундамент для грозової активності. Атмосфера стає нестійкою та "вибухонебезпечною" і погода може різко зіпсуватися.

Саме 30 липня, у четвер, варто чекати на проходження холодного атмосферного фронту з комплексом небезпечних явищ: дощами, грозами, місцями градом та шквалами 15-20 м/с.

Після проходження фронту температура повітря знизиться і денні температури прогнозуються у діапазоні 23-26 градусів. Надалі збережеться прохолодна погода з короткочасними грозовими дощами.

У зв’язку зі спекотною, сонячною та сухою погодою показник горимості в лісах області – найвищий(5 клас). За таких умов надто високий ризик виникнення пожеж. Лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки здатні позбавити від наслідків, завданих пожежею.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за добу п’ятеро черкащан захворіли на коронавірус, четверо одужали.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version