НовиниЧеркащинаСпека оновила температурні рекорди на Черкащині

Спека оновила температурні рекорди на Черкащині

-

- Advertisment -

На Черкащині продовжує господарювати спека, середньодобова температура перевищує багатолітні значення на 6-8 градусів. Вдень повітря розігрівається до 30 градусів і вище, а в південно-східних районах області навіть до 35-36 градусів.

4 липня, в ряді районів Черкащини були оновлені температурні рекорди. Про це розповідає у Facebook начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Серед рекордсменів по спеці – і місто Черкаси, де температура підвищувалася до 34,5 градусів, попередній рекорд максимуму за цей день, 33,5 градусів, протримався із 1954 року. Новий абсолютний максимум на 4 липня у Чигирині – 36,2 градусів, що вище попереднього на 2 градуси, зафіксованого у 2002 році.

Атмосферний фронт, який надто активізувався саме над східною частиною Черкащини зумовив шквалисте посилення вітру до 17 м/с (Черкаси), грози, град 5-7 мм та зливові дощі. Епіцентром негоди виявилися саме Черкаси, де за 40 хвилин випало майже півмісячної норми, що призвело до підтоплення деяких районів міста.

Внаслідок ускладнення погодних умов та спрацювання систем захисту, було відключено ЛЕП 10 кВ – 9 з них 6 частково, та ТП – 79 та порушено електропостачання 6 населених пунктів області, з них 5 частково.

Сьогодні, за прогнозом, мінлива хмарність. Короткочасний дощ, гроза. Вітер північний, 5-10 м/с. Температура по області 26-31 градус, у Черкасах 28-30 градусів.

Температура води у Дніпрі 25 градусів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, негоду на Черкащині спровокувало загострення атмосферного фронту.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Звенигородщині прощатимуться із загиблим захисником

Сьогодні, 24 квітня, мешканці Звенигородки зберуться, щоб провести в останню путь військового Олега Харитоненка. Про це повідомили у пресслужбі...

Прокуратура вимагає стягнути з підприємств на Черкащині понад 4 млн грн за забруднення повітря

Після виявлення грубих порушень норм законодавства про охорону атмосферного повітря на Черкащині, прокуратура звернулася до суду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x