НовиниЧеркащинаСпеціалісти «Черкасиобленерго» за минулий рік виконали рекордну розчистку трас...

Спеціалісти «Черкасиобленерго» за минулий рік виконали рекордну розчистку трас повітряних ліній

-

- Advertisment -

Завдяки застосуванню сучасної техніки, бригадам ПАТ «Черкасиобленерго» вдалося у 2022 році виконати рекордну розчистку трас повітряних ліній електропередачі 35-154 кВ.

Про це розповів заступник директора технічного з високовольтних мереж ПАТ «Черкасиобленерго» Валентин Бурла.

– У 2022 році через агресію російської федерації у нас була дуже складна виробнича програма, доводилось враховувати всі умови: відсутність пального, нестачу персоналу, адже багато людей було призвано до лав Збройних Сил України, ускладнене постачання необхідних матеріалів. Але зусиллями всіх служб ми виконали заплановані роботи з капітального ремонту за 2022 рік, та навіть перевиконали план розчистки трас ліній 35-154 кВ. При запланованому обсязі розчистки 120 км повітряних ліній було виконано 200 км. Це вдалося виконати за допомогою механізованої розчистки, зокрема за допомогою мульчера та бульдозера, а також завдячуючи професіоналізмові та завдяки відповідальній роботі працівників, – розповів заступник директора технічного з високовольтних мереж ПАТ «Черкасиобленерго» Валентин Бурла.

 

Так, майстер служби повітряних ліній ПАТ «Черкасиобленерго» Микола Михайленко зауважив, що сучасна техніка – мульчер був придбаний згідно інвестиційної програми для якісного та швидкого виконання робіт в охоронній зоні ПЛ 35-154 кВ.

– Він допомагає бригадам високовольтних ліній виконувати якісну розчистку від порослі в охоронних зонах повітряних ліній, бо ця техніка не залишає після себе спиляних дерев та кущів. Це не лише дає змогу працівникам Товариства якісно та швидко виконати заплановану роботу, а й забезпечує утилізацію порубочних залишків,- сказав Микола Михайленко.

Роботи з розчистки трас повітряних ліній від порослі працівники служби високовольтних ліній виконують постійно, протягом року. Згідно графіку, який враховує особливості місцевості, по якій проходить та чи інша повітряна лінія (болота, низини, пойми річок, лісова місцевість тощо).

– Наше завдання не допустити наближення зелених насаджень, в наслідок росту, до дротів повітряних ліній на недопустиму відстань, – додав Микола Михайленко.

Наразі бригада виконує механізовану розчистку мульчером у Черкаському районі на повітряній лінії  110 кВ.

Електромонтер з ремонту повітряних ліній служби високовольтних ліній ПАТ “Черкасиобленерго” Іван Гайдамака розповів, що такі роботи здійснюють згідно плану капітального та технічного ремонтів, щоб очистити лінію від порубочних залишків та забезпечити безаварійне електропостачання.

Продовжується й виконання механізованої розчистки за допомогою бульдозера.

– Техніка потужна, швидко виконує розчистку, працювати комфортно навіть у морози, трактор забезпечений опаленням, необхідними запчастинами, – зауважив машиніст бульдозеру служби механізації транспорту ПАТ«Черкасиобленерго» Владислав Тібенко.

Нині бригада виконує роботи на одній з повітряних ліній Черкаського району.

– Плануємо площадку для встановлення автовишки, щоб виконувати на опорі заміну ізоляції та ремонт грозотроса. Також забезпечуємо вільний доступ до опор від дороги, прибираємо дерева , які розташовані в охоронній зоні повітряної лінії, тобто ближче ніж 15 м, – прокоментував майстер служби повітряних ліній ПАТ «Черкасиобленерго» Микола Михайленко. – І в минулому році незважаючи на воєнний стан в країні ми проводили розчистку ліній. Цьогоріч попри зимовий період та морози ми продовжуємо працювати бульдозером, щоб забезпечити безперебійне живлення електроенергією домоволодінь та підприємств нашої області, а також поліпшуємо роботу енергосистеми країни.

Директор технічний ПАТ «Черкасиобленерго» Володимир Заврін наголошує, що незважаючи на складні обставини та воєнний стан надалі у Товаристві  роботи з розчистки трас повітряних ліній продовжаться згідно плану, щоб максимально забезпечити безперебійне постачання електроенергією споживачів Черкаської області та уникнути аварійних ситуацій.

– Для забезпечення технічно справного стану ліній електропередач усіх класів напруги ПАТ «Черкасиобленерго» виконує роботи з розчистки охоронної зони повітряних ліній. Завдяки використанню спеціальної техніки ця робота виконується швидше та ефективніше. Незважаючи на усі труднощі минулого 2022 року компанія виконала всі задачі, які ставила перед собою. А враховуючи те, що забезпечення технічно справного стану ліній електропередач – це робота постійна, то такі ж плани ми поставили перед собою і в цьому році. Роботи плануємо виконати більш ефективно і якісно, – підсумував Володимир Заврін.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Каневі зросте вартість проїзду в громадському транспорті

Вартість проїзду в міських автобусах зросте в Каневі з 1 травня. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Вартість проїзду...

Табурець показав наслідки ракетного удару по Смілі (ФОТО)

Нині триває ліквідація наслідків ракетної атаки по Смілі. Нагадаємо, зранку ворог вдарив по околицях міста з «Іскандеру». «Спершу про потерпілих....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x