додому Новини Кримінал Спала до обіду: горе-матері з Черкащини через загибель дитини «світить» тюрма

Спала до обіду: горе-матері з Черкащини через загибель дитини «світить» тюрма

0
замерзла дитина

20-річній жительці Черкащини повідомлено про підозру в залишенні малолітньої дитини в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 135 КК України). Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

За версією слідства, підозрювана 5 листопада цього року залишила без нагляду чотиримісячне немовля у дитячому візочку на подвір’ї своїх знайомих, з якими тривалий час розпивала спиртне. Опівночі, повернувшись додому, залишила візочок з дитиною в неопалюваному будинку, та лягла спати, не погодувавши маля і не перевіривши, в якому воно стані. Прокинувшись в обідній час наступного дня, жінка виявила дитину без ознак життя.

Смерть дівчинки настала внаслідок загального переохолодження, пов’язаного з дією низької температури.

Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб.

замерзла дитина

За сприяння прокуратури невідкладно проведено ряд необхідних першочергових слідчих та процесуальних дій, проведено огляди місця події, призначено ряд судово-медичних експертиз, допитані свідки, які підтвердили факт залишення маляти в небезпеці та ведення особою антигуманного способу життя.

Крім того, органи прокуратури ініціювали питання проведення службової перевірки в дій працівників територіального підрозділу служби у справах дітей з питань проведеної роботи щодо поставлення вказаної сім’ї на облік, як такої, що опинилася у складних життєвих обставинах, здійснення контролю за умовами життя та соціального супроводу.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 135 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Як повідомляла раніше vikka.ua, черкаська поліція розслідує смерть немовляти

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version