додому Новини Сотні людей прийшли віддати останню шану черкаському азовцю

Сотні людей прийшли віддати останню шану черкаському азовцю

0

Більше п'яти сотень черкащан прийшли сьогодні на Соборну площу, щоб провести в останню путь молодшого лейтенанта полку "Азов" Сергія Амброса.

На площі зібралися рідні та друзі Сергія, його побратими з "Азову", а також небайдужі містяни

Сергій загинув унаслідок мінометного обстрілу 18 лютого в місті Широкіно. Загиблому азовцю було всього 24 роки.

Сергій був знаним у місті активістом, учасником футбольного руху "Ультрас Черкаси". Брав участь у різноманітних спортивних і патріотичних акціях. Не роздумуючи, поїхав на Майдан у часи Революції Гідності.

"Сергій своїм прикладом показав, що Україна ніколи не стане на коліна, – зазначив під час прощальної церемонії голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Він віддав своє життя за Україну, за її волю, за нас усіх. Це – справжній воїн. І ми маємо про нього пам’ятати. І кожен на своєму місці боротися за країну, в якій мріяв жити Сергій".

Фото прес-служби ОДА

Побратими загиблого кажуть: він мав загострене відчуття справедливості. Був совістю та сумлінням багатьох.

"Усі азовці – молодці, – говорить товариш загиблого, народний депутат України Олег Петренко. – Але таких, як Амброс, і там небагато. Він був кращим у всьому. У свої 24 роки був мудрецем і порадником по життю багатьом. Після перемоги саме такі, як Сергій, мають формувати еліту нового суспільства.

В останню путь молодшого лейтенанта полку "Азов" проводжали під вигуки "Героєм слава!". Його посмертно нагороджено відзнакою "За заслуги перед Черкащиною".

Сьогодні його поховають на четвертому кладовищі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version