НовиниЧеркащинаСотні батьків із Золотоноші стали на захист директора гімназії,...

Сотні батьків із Золотоноші стали на захист директора гімназії, яку звільняє влада

-

- Advertisment -

У час, коли в Україні триває війна із росією, золотоніська влада вирішила звільнити директора місцевої гімназії імені Скляренка Любов Денисюк. На її захист уже стали не лише колектив та батьки учнів закладу, але й колишні випускники та жителі Золотоноші.

Золотоніська гімназія імені Скляренка відома не лише в районі, але й на Черкащині. Найбільший заклад міста, тисячі успішних випускників, сотні виграних олімпіад. Місцеві жителі переконані, що таким успіхам гімназія має завдячувати її керівнику Любові Денисюк та колективу, який сама ж Людмила Іванівна підбирала.

Гімназія Скляренка довгий час не сходила зі шпальт газет і екранів місцевого телебачення. Торік там було добудовано і з помпою відкрито басейн. Всі роботи виконувалися в рамках проекту «Велике будівництво» за кошти державного бюджету. Тоді, у жовтні 2021 року, на відкритті поряд із президентом Зеленським, новообраним депутатом Верховної Ради, ексмером Золотоноші, Віталієм Войцехівським стояла і Любов Денисенко.

Сьогодні її звинувачують у зраді і намагаються звільнити. Проте на захист директорки вже стали колектив, батьки і містяни.

Звільнення із присмаком «зради»

Золотоніська влада звинуватила Любов Денисюк у тому, що вона, мовляв, покинула країну у важкий час. Хоча відверто владці про це не заявляє. Офіційна причина звільнення «за згодою сторін». Власне, сама ж Любов Денисюк запевняє, що писала заяву «під тиском» у кабінеті начальника управління освіти Золотоніської ТГ.

Авіанальоти і бомбардування першого дня війни  вона зустріла, коли була у відпустці за власний рахунок. У цей час вона перебувала у Львівській області на весіллі молодшої доньки. Перед тим, зізнається Любов Данисюк, вона перехворіла на мікроінсульт.

“Війна застала мене у Львівській області. Я мала квиток на літак на п’ятницю, 25 лютого. Самі розумієте, що вилетіти не було можливості, адже всі рейси відмінили. Я шукала автомобіль чи «бла-бла-кар». Але ніхто не хотів їхати, посилаючись, що міст по Житомирській трасі підірвано.” – розповіла Любов Денисюк.

За її словами, через недолікований інсульт, нервовість і постійну напругу, у неї стався повторний удар: відняло ліву сторону. Родичі вивезли її в напівживому стані в Перемишль. Там продовжили лікування.

“Коли ми прибули в Перемишль, то я відразу зателефонувала керівництву управління освіти і пояснила ситуацію. В управлінні увійшли в мій стан. Не було ніяких проблем. Я була постійно на зв’язку із колективом гімназії, який у цей час займався волонтерством. Офіційно я перебувала у відпустці за власний рахунок. Я могла б залишитися в Польщі чи поїхати в США і отримати статус біженця. Але повернулася в Золотоношу, хоча на той час ліву руку не відчувала і не могла нормально говорити”, – ділиться спогадами жінка.

Людмила Денисюк мала повернутися до роботи 14 березня. Проте через черги на блок-постах, важку дорогу (добиралася 24 години), постійні корки, приїхала в Золотоношу лише наступного дня.

“О 8 ранку я була в кабінеті начальника управління освіти. Проте акт про мою відсутність на робочому місці був складений. Розпочалася процедура звільнення. Прямо в кабінеті у мене підвищився тиск. Я не могла навіть тримати ручку в руках. Мене відпоювали пігулками, чаєм, чекали поки впаде тиск. Швидку не викликали. Чекали коли я зможу написати заяву власноруч. Я вимушена була написати.” – розповіла моторошні подробиці Людмила Денисюк.

Наразі наказ про звільнення керівника гімназії підписний. Їй навіть передали трудову книжку. Однак громада і колектив гімназії вважають таке звільнення незаконним.

За словами голови Піклувальної ради гімназії Максима Лещука, коли дізналися про звільнення керівника гімназії, він отримав сотні дзвінків від батьків і випускників закладу.

“Від імені батьківського комітету можу сказати, що такі дії влади є незаконними. Вони відбулося під тиском влади. Ми вимагаємо, як орган, який дивиться за освітнім процесом у гімназії, підійти до цієї ситуації неупереджено. Ми маємо чіткі докази того, що процес звільнення був незаконним. Наша організація звернулася до всіх можливих інстанцій. Навіть подаємо звернення до очільника військової адміністрації пана Табурця, щоб він не дав у час, коли йде війна, коли в гімназії тривають волонтерські процеси, звільнити Любов Денисюк”, – розповів Максим Лещук.

Політичний підтекст звільнення

Любов Денисюк є депутатом Золотоніської міської ради від партії «Черкащани». Напередодні її звільнення відбувалася сесія місцевої ради. Проте на неї вона не встигала через низку об’єктивних причин. Про неможливість бути присутньою вона повідомила…. депутата Верховної ради від партії «Слуга Народу» Віталія Войцехівського. Виявляється Віталій Олександрович продовжує керувати містом, попри те, що має депутатський мандат і мав би працювати у парламенті.

Саме неявка Любові Денисюк викликала неоднозначно реакцію Віталія Войцехівського, яка переросла у звільнення керівника гімназії.

“До мене звернулося багато депутатів з інших політичних сил. Вони висловили, занепокоєння таким станом речей. Те що відбулося, не може сприйняти нормально. Потрібно розглядати будь-яку ситуацію зі сторони людини. А в даному випадку зі сторони жінки. Зараз йде війна. І приймати такі рішення у військовий час досить сумнівно. Я вважаю, що підстав для звільнення не має, – зазначив голова фракції ВО «Черкащани» у Золотоніській міській раді Владислав Кулініч.

Він переконаний, що питання звільнення керівника найкращої гімназії Черкащини розглядатимуть на сесії міської ради. ВО «Черкащани» на виборах до парламенту не висували кандидатури від своєї політичної партії. Таким чином фактично підтримали Віталія Войцехівського….

А тим часом у гімназії плетуть сітки і збирають допомогу для військових. Колектив продовжує надсилати фото Любові Денисюк, бо вважає її справжнім і дійсним керівником закладу …

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x