додому Новини Черкаси Сорок років без модернізації: Євпак вимагає якнайшвидше повернути очисні споруди Черкасам

Сорок років без модернізації: Євпак вимагає якнайшвидше повернути очисні споруди Черкасам

0
azot.ck.ua

Проблема повернення очисних споруд на баланс міста вже кілька сесій поспіль вирішеють черкаські обранці. На черговій пленарці 15 червня вони вкотре повернулися до цієї проблеми. Відтак, депутат Віктор Євпак зауважив, що проблему потрібно вирішити якнайшвидше. Оскільки «під крилом» «Азоту» очисні зайшли в прірву та перебувають у аварійному стані.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

За словами обранця, зараз очистка стічних вод у Черкасах проводиться за технологією 70-х років. Тобто фактично очищують лише повітря та відсіювання, а не шкідливі хімікати, яких зараз в стічних водах збільшилося врази.

«Ми спілкувалися із директором КП «Черкасиводоканал» Сергієм Овчаренком і він нам розповів про всю ситуацію, що складається навколо очисних. «Азот» взяв під своє підпорядкування очисні споруди, але за понад 40 років там нічого не зробили. Ми були на території очисних, вони перебувають у жахливому стані, потребують термінового відновлення. «Азот» лише бере гроші, а модернізацію не проводить», – зазначив Віктор Євпак.

Окрім цього від додав, що значно ускладнює ситуацію з очищенням використання громадянами великої кількості хімікатів та порошків, які забруднюють стічні води і через великі концентрати домішок потребують посиленого очищення.

«Ми з вами останні десятиліття використовуємо новітні порошки, інші засоби, які мають підвищений вміст хімічних речовин, їх дуже важко очистить. А формула, по якій ідуть очисні розрахунки була зроблена у 80-ті роки, коли цих порошків не було. Тому зараз «Азот» виставляє надприбутки саме за цими конкретними пунктами. Зараз така проблема є в усіх містах України, не лише в Черкасах. І всі міста допомагають своїм «водоканалам» з очисними спорудами і з конкретною дотацією по очисткам від порошків, щоб не було підняття великого тарифу на водовідведення», – підкреслив обранець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Радуцький розсекретив схему ПАТ «Азот» та зазначив, що у місті може з’явитися ще один Бортник.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version