НовиниЧеркащинаСоратник черкаського мера отримав липову інвалідність за "важке поранення"...

Соратник черкаського мера отримав липову інвалідність за "важке поранення" в Афганістані

-

- Advertisment -

У мережі з’явились подробиці про липову інвалідність "батьківщинівця", соратника черкаського мера Михайла Мушієка. Підробні документи зацікавили колишніх воїнів-"афганців", військовий комісаріат та відповідні служби.

З’ясувалося, що Мушієк перебуває на обліку як інвалід II групи через поранення, начебто отримані під час виконання інтернаціонального обов’язку в Афганістані. Про це пише у Facebook черкащанка Валерія Пирятко.

За її словами, 27 січня 2017 року обласна медико-соціальна експертна комісія встановила Мушієку II групу інвалідності терміном на 1 рік.

"Під час перевірки медико-експертної справи була "встановлена відсутність підтверджуючих архівних документів міністерства оборони про поранення в республіці Афганістан. Згідно з листом Черкаського міського військового комісаріату від 20 січня того ж року, повідомлено про відсутність даних на вказаного громадянина про поранення в республіці Афганістан", – розповідає жінка.

Щодо поранення Мушієка було здійснено запит до центрального архіву Міноборони Російської Федерації. Відповідь не забарилася.

"Наразі у архівній довідці можна побачити відомості про те, що "Ефрейтор в/ч пп 24742 (Кабул ДРА) Мушиек Михаил Григорьевич, 10.11.1958 года рождения, по поводу ушиба правого локтевого сустава находился на излечении в хирургическом отделении вА 94777 (ВГ Кабул ДРА) с 27.11 по 01.12.86 г." Тобто "важке поранення", яке призвело до "інвалідності" – лише звичайний забій ліктя", – зауважує пані Валерія.

Також вона відзначає, що забій Михайло Мушієк здобув не у тяжкому бою, а "в следствие падения в темноте на землю".

"Тобто, Мушієк просто спіткнувся та впав на руку. Мало того, "После лечения выбыл в часть в связи с выздоровлением без изменения категории годности". Значить, не був комісований, адже отримав звичайну нетяжку травму, – розповідає черкащанка. – Й насамкінець: "Примечание: в ДРА с мая 1981 г. Сведениями о ранении Мушиек М. архив не располагает. Основание: подлинная история болезни № 10154 ВГ в/ч пп 94777 за № 130673." Тобто, – інших "поранень" не було. Таким чином можна вважати, що надані на МСЕК документи мають ознаки підроблення".

Як пригадує Валерія Пирятко, завдяки підробленню документів про так зване поранення, Мушієк тривалий час отримував пенсію по інвалідності, чим наніс значних збитків державі, оскільки пенсія за поранення під час бойових дій значно перевищує звичайні пенсійні виплати.

Як повідомляв сайт vikka.ua, майже два мільйони гривень – стільки платникам податків коштувала команда міського голови Черкас за перший квартал цього року. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нардеп від Черкащини задекларував понад 1,3 млн грн доходу

Народний депутат України від «Слуг народу» Сергій Нагорняк задекларував за 2023 рік понад 1,3 млн грн доходу. Це зарплата,...

Депутати облради висадили у черкаському санаторії магнолії, сакури і лаванду (ВІДЕО)

Депутати Черкаської обласної ради відвідали дитячий санаторій «Сосновий бір», щоб висадити на території закладу екзотичні рослини. Повідомляє власкор ВІККА. Директор...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x