НовиниЧеркащинаСолодкий полон: молода черкащанка застрягла в Таїланді через карантин...

Солодкий полон: молода черкащанка застрягла в Таїланді через карантин (Фото)

-

- Advertisment -

Після закриття кордонів через пандемію коронавірусу декілька тисяч українців застрягли у Таїланді. Четвертий місяць в "солодкому полоні" перебуває і 24-річна черкащанка, уродженка Золотоноші Анна Стеценко.

В ексклюзивному інтерв’ю vikka.ua дівчина розповіла про освоєння в країні, в яку добиралась трьома літаками, про тайський карантин та проблеми, з якими зіткнулась, коли зрозуміла: повернутись додому зможе не скоро.

Дорога до Таїланду

У грудні 2019 року Аня разом з хлопцем придбала квитки у мрію – країну білосніжних пляжів й екзотичної їжі – Таїланд.

"Таїланд завжди вабив нас своєю красою. Кілька місяців ми визначались із авіакомпанією, ціною, датою вильоту. В період осіннього розпродажу ми придбали квитки авіакомпанії "Qatar Airways" туди й назад із Києва до Бангкока із пересадкою у Дохі. Дістатися із Бангкока до Пхукета також вирішили літаком. Після цього почали підшуковувати варіанти проживання, обирали екскурсії, детально ознайомлювалися з вибором страхової компанії, читали цікаві факти про цю країну, складали насичену програму, щоб 15 днів нашої відпустки були незабутніми. І от настав день "Х", – починає розповідь дівчина.
 

6 березня 2020 року пара вилетіла із Києва до Дохи. Каже: тоді в Україні й Таїланді було все спокійно, лише по новинах бачили про епідемію коронавірусу в інших країнах світу.

Перший переліт Київ-Доха тривав до шести годин – саме стільки знадобилось, аби перескочити із прохолодної весни у 30-градусну спеку.

"У нас було достатньо часу погуляти столицею Катара, багаж забирати нам не потрібно було, посадкові талони отримали ще в Києві відразу на всі рейси. Паспортний контроль в Дохі ми пройшли швидко, температуру тіла нам не міряли. Наступні перельоти Доха-Бангкок та Бангкок-Пхукет також пройшли добре", – каже Анна.
 

Карантин. Що робити?

Назад, до Києва, туристи повинні були повернутись 21 березня. Та 12 березня в Україні ввели карантин до 3 квітня. Евакуаційним рейсом від МАУ пара летіти не збиралась. Столиця України лідирувала за кількістю хворих на коронавірус, а в Таїланді було значно спокійніше.

"Перша проблема, з якою зіткнулись – це віза. Українці можуть подорожувати в Таїланд без віз до 30 днів, тобто в нашому випадку це до 6 квітня. В кінці березня в міграційній службі Пхукета ми продовжили візу на 30 днів за 1900 тайських бат до 6 травня (1647,27 грн). Потім вже дізналися, що 8 квітня всім іноземцям автоматично продовжили візу до 30 квітня безкоштовно, а потім – взагалі до 31 липня. В міграційну службу їхати не треба було, продовжили автоматично, щоб уникнути великого скупчення людей", – розповідає черкащанка.
 

Друга проблема – квитки додому. Внутрішній переліт Пхукет-Бангкок "згорів". Його можна було перенести на іншу дату за додаткову плату, але сенсу не було, оскільки нові квитки коштували так само. Проте квитки додому авіакомпанія, якою пара летіла до Таїланду, змінила безкоштовно.

"Ми були вимушені їхати в аеропорт Пхукета до відділення авіакомпанії. Перед входом в аеропорт міряли температуру кожному, стояли антисептики. В черзі простояли три години, бо багато туристів, – каже дівчина. – На Батьківщину повернемось в липні авіакомпанією, якою летіли сюди. Переліт буде з додатковою пересадкою в Франкфурті-на-Майні (Німеччина), тому наш маршрут додому буде іншим: Бангкок-Доха-Франкфурт-Київ".
 

Де жити і що їсти?

На період відпустки в Ані й Дениса було все заброньовано. Коли зрозуміли, що відпочинок продовжиться, стали шукати житло на booking.com. Обирали варіанти, куди входив сніданок. Вечеряли в кафе та ресторанах. Почали дистанційно працювати.

Допомоги, каже дівчина, не потребували:

"Серед українських туристів тут є ті, хто проживають безкоштовно в готелях, який надав уряд Таїланду та отримують продукти першої необхідності. Їх можна отримати в пунктах роздачі. Ми ж почуваємось тут комфортно. До того ж, у зв’язку з карантином, впали ціни на житло та оренду байка".
 

Зауважує: street food та різних комах не їли, відвідували нічний ринок їжі. Після введення карантину інколи в Пхукеті користувались доставкою їжі. Щодня купують місцеві фрукти, куштують те, чого не знайти в українських широтах.

"Коли ми вирішили змінити Пхукет на острів Самуй, тут шукали лише варіант проживання з кухнею. Ціни на продукти в супермаркетах лояльні: щось дешевше, щось дорожче. Можна повноцінно готувати звичні нам страви й куштувати нове. На віллі, де проживаємо, є весь необхідний посуд, кухонна техніка й навіть барбекю, тому з приготуванням ніяких проблем не має", – переконує Аня.
 

Небезпека минула?

Наразі в Таїланді спокійна атмосфера, всі жителі повертаються до звичного їм ритму життя.

З 15 червня скасували комендантську годину, яка тривала з 23:00 до 03:00. І досі зачинені нічні бари й ресторани, подекуди не працюють сувенірні лавки й заклади харчування. Чимало готелів та віл ремонтують.

Відкриті пляжі, супермаркети, ринки, ТЦ, кафе, масажні салони тощо. Але й нині є вимога заходити в громадські заклади в масках. Перед входом стоять санітайзери й у більшості магазинів ще досі міряють температуру.

 

Де були, що бачили?

По прильоту в Азію Ані й Денису знадобилось кілька днів для акліматизації. Адже тайський колорит дуже відрізняється від європейського.

"Ми не із тих, хто цілодобово сидить в готелі. Обожнюємо активний і насичений відпочинок. Тому в Києві забронювали три екскурсії", – інтригує дівчина.

Перша – дводенна подорож в національний парк Као Сок на секретне озеро Чео Лан.

"Це ні з чим не порівняти, дух захоплює від краси навколо: з моменту, коли сідаєш в човен і пливеш до будиночків. Зустріти там захід і світанок сонця було моєю мрією. Для мене це місце насолоди й спокою, обов’язково радимо всім його відвідати".

Друга – одноденна екскурсія на Сіміланські острови.

"Вони входять в десятку найкрасивіших у світі. Архіпелаг із дев’яти островів в Андаманському морі в 70 км від провінції Пханг Нга. Снорклінг – це одні з найкращих емоцій. Крім неймовірно гарного підводного світу я ще побачила рифову акулу".

Третя – дводенна екскурсія на всесвітньо відомий острів Джеймса Бонда, на бухту Майя Бей.

"Там знімали фільм "Пляж" з Леонардо Ді Капріо. Побували й на вогняній вечірці на пляжі Пхі-Пхі".

Також пара самостійно об’їздила всі пляжі в Пхукеті, острові Самуй та Пангані. Піднялись на всі оглядові майданчики з нереально красивими краєвидами, зустрічали світанки й заходи сонця.

"У нас була мета спробувати позимувати в Таїланді наступного року, але трапилось це раніше і в інший період року. Все на краще. Ми щасливі, що карантин провели саме в цій країні. Наш тріп продовжився, ми й досі кайфуємо від перебування на райському острові", – ділиться туристка з Черкащини.
 

Всі фото надала Анна Стеценко

Як повідомляв сайт vikka.ua, через коронавірус черкащани змушені корегувати свої відпочинкові плани.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x