НовиниЧеркащинаСмуга нещасть: на Черкащині брат накинувся з ножем на...

Смуга нещасть: на Черкащині брат накинувся з ножем на матір трьох дітей

-

- Advertisment -

Смерть чоловіка, кримінал у родині, бідність та хвороби. Багатодітну сім’ю Костенків із села Криві Коліна Тальнівського району за останні роки спіткала не одна біда. Місцеві пошепки кажуть: складається враження, що над сім’єю нависло якесь прокляття.

32-річна Любов Костенко – мати-одиначка, виховує трьох дітей. Старша дочка Каріна навчається в Уманському педагогічному університеті на перукаря, сина Едіка віддали у Бабанську школу-інтернат, а найменший 6-річний Богдан мав іти у перший клас, однак тяжко захворів.

"На цю сім’ю ніби посипались нещастя. Люба жила із чоловіком у цивільному шлюбі, доки два роки тому його не зарізав двоюрідний брат. Кажуть, чоловіки сиділи у сільському кафе і напідпитку посперечалися – не поділили якусь жінку. Через рік після того, як не стало батька, у найменшого хлопчика виявили онкозахворювання. Коли дізналися про хворобу, люди почали нести у сільраду кошти на лікування. Збирали і вчителі, і батьки", – зазначає соціальний педагог-психолог Кривоколінського НВК Надія Півторак.

Відтоді матір з дитиною почали їздити на лікування. А за рештою дітей тим часом взялася доглядати бабуся. Допомагав по господарству і брат матері, 36-річний Юрій, який жив разом з ними.

"Богдан захворів на лімфому – знайшли велику гулю на шиї, розміром з яйце. Після обстеження нас направили на Черкаси, де поставили діагноз. В онкодиспансері проходили шість блоків хіміотерапії. Частину лікування оплатили черкаські волонтери. Попереду ще комп'ютерна томографія. Лікарі дають позитивні прогнози, сподіваються на краще", – каже мама хлопчика Любов Костенко.

Смуга нещасть виснажила родину і морально, і матеріально. Жінка так і не змогла влаштуватися на роботу, а на одну пенсію бабусі усю сім’ю не прогодувати. Щоб хоч якось допомогти сім’ї стати на ноги, сільський голова Надія Дяченко взяла над ними опіку. І по селу, і в школі почали збирати їм гроші, продукти харчування, посадкову картоплю. А місцевий підприємець безкоштовно привіз машину дров на зиму.

"Щотижня відвідували родину, допомагали і буквально змушували працювати по господарству – саджати город, ремонтувати хату. Але у сім’ї почали зловживати алкоголем. Хочеться допомогти людині, коли вона сама старається, розуміє що сама з трьома дітьми. А як бачиш, що п'є, то руки опускаються…", – розповідає директор школи та член виконкому сільради Людмила Мудра.

Наприкінці вересня Любов Костенко разом із братом ходили на заробітки до людей копати картоплю. Після того, як повернулися додому, посварилися за чаркою. Жінка вибігла надвір та почала втікати, однак брат наздогнав і завдав удару ножем. Крики закривавленої жінки почула 18-річна сусідка, яка викликала "швидку". Постраждалу у тяжкому стані доставили до районної лікарні. На місце пригоди прибули правоохоронці, які знайшли кривдника удома, де він спав.

"За фактом пригоди відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 115 та ст. 15 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Підозрюваному оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі триває досудове розслідування", – повідомляє керівник сектору комунікації Головного управління Національної поліції в області Дмитро Грищенко.

Постраждала досі оговтується від того, що сталося. Хоч її вже виписали, вона не покидає стін лікарні, оскільки доглядає найменшого сина у дитячому відділенні.

"Поліція забрала брата, зараз він у черкаському СІЗО. Поки що посадили на два місяці, а тоді побачимо, – каже Любов Костенко. – Не хочу, щоб відпускали, бо якщо відпустять, то мене ногами вперед винесуть: якщо не заріже, то заб'є. Він уже судимий був давно, відсидів п’ять років із семи за вбивство".

Як повідомляв сайт vikka.ua, 16-річний черкащанин збирає гроші на нове серце.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні зупинили водія “під кайфом”, у якого не було права кермування 

У Черкасах патрульні виявили водія автомобіля з ознаками наркотичного сп'яніння та без прав кермування. Повідомляє патрульна поліція Черкаської області. Патрулюючи...

Майже 200 черкаських аграріїв залучили кредити на розвиток господарства

З початку року 197 аграріїв Черкаської області отримали понад 805 млн гривень банківських кредитів на розвиток господарств. Про це...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x