НовиниЧеркащинаСмілянські лісівники виготовляють буржуйки для військових

Смілянські лісівники виготовляють буржуйки для військових

-

- Advertisment -

Пічки-буржуйки для наших воїнів-захисників виготовляють співробітники Володимирівського лісництва Смілянського держлісгоспу Черкащини. Про це пишуть на сайті “Ліси  Черкащини” з посиланням на газету “Природа і суспільство”.

– Ми почали всебічно допомагати нашим воїнам-захисникам та співвітчизникам, які через війну опинились без даху над головою фактично ще з 24 лютого. Направляли перші автомобілі з гуманітарною допомогою воїнам та вимушеним переселенцям. А ще зустрічали біженців, надавали їм прихисток, – розповідає лісничий Володимирівського лісництва Олександр Кисилічин.

Коли області України поступово звільняли від російських окупантів, лісівники направляли гуманітарну допомогу і своїм колегам, які постраждали від окупації. Найперші – це лісівники Сумщини. 

– Постійно відгукуємось на запити наших земляків, які нині на фронті. Директор нашого держлісгоспу Юрій Сегеда завжди тримає питання волонтерської допомоги на особистому контролі, – розповідає лісничий. 

Олександр Кисилічин каже: з настанням холодів бійцям потрібний хоча б мінімальний комфорт й тепло у холодних та вітряних окопах. Тож лісівники та усі небайдужі місцеві мешканці стали механіками та зварювальниками.

– Колективом нашого лісництва та місцевих громад й волонтерів ми робимо пічки-буржуйки для обігріву. Засіб хоч і старий, але дуже надійний та безпечний. Та й процес виготовлення абсолютно не складний. Повністю збираємо ці пічки з нуля, все як має бути – труба, димар, отвір. Метал стандартний, єдине, що на місці обігріву треба підсилений, щоб дно не розплавилось. От наш тракторист Станіслав Лебідь «перекваліфікувався» у зварювальника й успішно працює, коли буває вільна хвилина разом із обома синами, – розповідає Олександр Кисилічин.

В середньому, за тиждень виготовляють декілька пічок. Загалом, виготовили вже понад три десятки пічок. Їх разом із рештою гуманітарної допомоги доправляють військовим за місцем замовлення.

– І ми щиро вдячні нашим волонтерам-підприємцям, які розвозять гуманітарну допомогу в будь-яку точку призначення. Бійці теж вдячні нам за допомогу. Хай хлопцям у окопах буде взимку завжди тепло й комфортно. Щоб вміло й нещадно били російських окупантів! А ми в тилу завжди допоможемо та підтримаємо наших Героїв! – каже лісничий Олександр Кисилічин.

Читайте також: У аптеках Черкас збирають ліки для військових (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x