НовиниЧеркащинаСмілянські лісівники виготовляють буржуйки для військових

Смілянські лісівники виготовляють буржуйки для військових

-

- Advertisment -

Пічки-буржуйки для наших воїнів-захисників виготовляють співробітники Володимирівського лісництва Смілянського держлісгоспу Черкащини. Про це пишуть на сайті “Ліси  Черкащини” з посиланням на газету “Природа і суспільство”.

– Ми почали всебічно допомагати нашим воїнам-захисникам та співвітчизникам, які через війну опинились без даху над головою фактично ще з 24 лютого. Направляли перші автомобілі з гуманітарною допомогою воїнам та вимушеним переселенцям. А ще зустрічали біженців, надавали їм прихисток, – розповідає лісничий Володимирівського лісництва Олександр Кисилічин.

Коли області України поступово звільняли від російських окупантів, лісівники направляли гуманітарну допомогу і своїм колегам, які постраждали від окупації. Найперші – це лісівники Сумщини. 

– Постійно відгукуємось на запити наших земляків, які нині на фронті. Директор нашого держлісгоспу Юрій Сегеда завжди тримає питання волонтерської допомоги на особистому контролі, – розповідає лісничий. 

Олександр Кисилічин каже: з настанням холодів бійцям потрібний хоча б мінімальний комфорт й тепло у холодних та вітряних окопах. Тож лісівники та усі небайдужі місцеві мешканці стали механіками та зварювальниками.

– Колективом нашого лісництва та місцевих громад й волонтерів ми робимо пічки-буржуйки для обігріву. Засіб хоч і старий, але дуже надійний та безпечний. Та й процес виготовлення абсолютно не складний. Повністю збираємо ці пічки з нуля, все як має бути – труба, димар, отвір. Метал стандартний, єдине, що на місці обігріву треба підсилений, щоб дно не розплавилось. От наш тракторист Станіслав Лебідь «перекваліфікувався» у зварювальника й успішно працює, коли буває вільна хвилина разом із обома синами, – розповідає Олександр Кисилічин.

В середньому, за тиждень виготовляють декілька пічок. Загалом, виготовили вже понад три десятки пічок. Їх разом із рештою гуманітарної допомоги доправляють військовим за місцем замовлення.

– І ми щиро вдячні нашим волонтерам-підприємцям, які розвозять гуманітарну допомогу в будь-яку точку призначення. Бійці теж вдячні нам за допомогу. Хай хлопцям у окопах буде взимку завжди тепло й комфортно. Щоб вміло й нещадно били російських окупантів! А ми в тилу завжди допоможемо та підтримаємо наших Героїв! – каже лісничий Олександр Кисилічин.

Читайте також: У аптеках Черкас збирають ліки для військових (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x