додому Новини Черкащина Сміла потопає у смітті через протест комунальників (ВІДЕО)

Сміла потопає у смітті через протест комунальників (ВІДЕО)

0

Уже третій день Сміла поступово занурюється в сміття та опале листя. Прибирати його в місті нікому. Працівники місцевого комунального підприємства ще в понеділок, 6 листопада, у повному складі написали заяви на відпустку за свій рахунок. Відсутність комунальників жителі міста помітили відразу. Про це йдеться в сюжеті "Подробностей".

"Баки переповнені, по вулицх валяється сміття, собаки це все розтаскують. Дуже неприємно на це дивитись, я вкрай незадоволена", – розповідає смілянка.

Комунальники разом із технікою зібралися під стінами мерії. Претензій у них більш ніж достатньо. Головна – безгрошів'я. Ще влітку чиновники урізали бюджет підприємства майже на два мільйони гривень. Гроші, нібито, перенаправили на ремонт доріг. Працівники скаржаться, їм тепер навіть немєа за що техніку заправити.

"Сказали в іншому півріччі ми вам їх повернемо, але до сьогодні день ніхто нам нічого не повернув. Це прибирання вулиць, урн, тротуарів, посіпання в осінньо-зимовий период, чищення доріг", – розповідає начальник технічного відділу смілянського комунального підприємства Любов Здорик.

Обурені комунальники і звільненням їхнього керівника. Нібито через неефективну роботу. Вимагають його повернути.

Виконуючий обов'язки мера Сміли до мітингувальників жодного разу не вийшов. 8 листопада теж під'їхав на своєму джипі на роботу з чорного входу. І тільки після довгих переговорів з обласним керівництвом, вирішує вийти до страйкуючих. На питання про фінансування і подальшу долю директора у чиновника чіткої відповіді немає.

А ось заступник губернатора пообіцяв, що найближчим часом із ситуацією на підприємстві з’ясують. Від 8 листопада там мала початися позапланова перевірка, яка повинна встановити – чи були порушення в роботі звільненого директора.

"До п'ятниці, якщо цих порушень не буде, Ананко повернеться до роботи", – пообіцяв заступник голови черкаської обласної адміністрації Сергій Овчаренко.

Гроші в бюджет комунального підприємства місто теж незабаром зобов'язується повернути. Але поки цього не сталося, пікетники обіцяють, що з площі не підуть.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через простест у Смілі заступник міського голови опинився в заручниках.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version