НовиниЧеркасиСлово за депутатами: черкаський виконком погодив перейменування 120 топонімів

Слово за депутатами: черкаський виконком погодив перейменування 120 топонімів

-

- Advertisment -

Важливі рішення розглянув виконавчий комітет Черкаської міської ради, незважаючи на воєнний стан у країні. Сьогодні на засіданні розглянули низку питань: як пов’язаних із воєнними викликами, так і суто господарських. Повідомляють на сайті ЧМР.

черкаський виконком
chmr.gov.ua

Серед іншого, затвердили проєкт рішення про зміни до програми соціальної підтримки захисників України та членів їхніх сімей; проголосували за питання про визначення першочергових заходів підготовки міста до оборони в особливий період; подбали про придбання паливо-мастильних матеріалів для пунктів незламності.

Також погодили проєкти рішень міської ради про найменування вулиць, провулків, узвозів, алей, скверів у м.Черкаси, які в подальшому будуть винесені на сесію.

«Усього топонімічна комісія визначила близько 120 топонімів, яким потрібно дати нові назви. Стосовно кожного найменування була проведена серйозна робота за участю фахівців: істориків, краєзнавців, митців, проведене громадське обговорення. І от нарешті ми виносимо ці питання на сесію. Багато існуючих назв пов’язані із державою-агресором і радянським минулим. Вважаю, що ми нарешті маємо розірвати ці зв’язки», – наголосив Сергій Тищенко.

Також під час засідання виконавчого комітету розглянули декілька питань про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами. Тим підприємцям, які сумлінно сплачували до бюджету і дотримуються усіх вимог щодо благоустрою, дозволи продовжили.

Крім того, зважаючи на те, що наближаються свята День волонтера та День енергетика, ухвалили рішення про нагородження волонтерів та працівників енергетичних підприємств.

Читайте також:

«Це історія»: у Черкасах просять не демонтувати «зірку»

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x