НовиниСквер "Юність" у Черкасах планують капітально реконструювати

Сквер "Юність" у Черкасах планують капітально реконструювати

-

- Advertisment -

Сквер у центральній частині Черкас піддадуть капітальній реконструкції. Проект реконструкції вже замовлений черкаським КП "Дирекція парків", інформує УНН-Центр.

"Головні зміни стосуватимуться пішохідних доріжок. Йдеться не лише про заміну старого асфальту на тротуарну плитку. За кордоном, коли облаштовують сквери і доріжки в них, спочатку дають час, щоб вивчити маршрути руху людей по цьому скверу. Простіше кажучи, де вони протопчуть стежки, там і облаштовують доріжки, – повідомив директор КП "Дирекція парків" Володимир Стойко. – У цьому сквері є стежки, витоптані черкащанами протягом десятиліть, і є викладені бетонними плитами доріжки, що поросли травою, бо там ніхто не ходить. Ось це змінимо в першу чергу: одні приберемо, інші викладемо. Хочеться ще, щоб там був фонтан".

За словами Володимира Стойка, у планах трохи змінити ландшафт, додати місць для відпочинку черкащан, причому не тільки встановити нові лавочки, а й облаштувати газон так, щоб можна було відпочивати прямо на траві.

"Росте у сквері цікава шовковиця, яка не плодоносить, тому під нею чисто. Навколо неї теж буде відпочинкова зона. Фігурно стрижені кущі залишаться, а от газон навколо них теж змінимо", — додав Володимир Стойко.

Директор КП зауважив, що реконструкція скверу — це велика робота, і триватиме вона протягом кількох років. Поки що триває робота тільки над проектом.

Як повідомляв сайт vikka.ua, 16 питних фонтанчиків увімкнули у Черкасах.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x