НовиниЧеркащинаСкупий платить двічі: екс-мер Черкас радить депутатам переглянути рішення...

Скупий платить двічі: екс-мер Черкас радить депутатам переглянути рішення щодо заміни люків

-

- Advertisment -

Рішення про заміну всіх люків у місті на композитні кришки – груба помилка депутатів міської ради. Про це у Facebook пише колишній міський голова Черкас Сергій Одарич.

"Усі колодязі треба закрити, але у жодному разі – композитними, тобто пластиковими кришками. Це кілька мільйонів гривень на вітер, адже композит прослужить максимум кілька місяців", – наголошує екс-мер.

За його словами, композитний люк не витримує великих навантажень і може тріснути від наїзду перенавантаженої фури. Таке вже було у 2012-му, коли на проспекті Хіміків встановили композитні дощові решітки. Через місяць третина з них була провалена.

По-друге, люки виготовляють із вторинної сировини, яка не витримує наших кліматичних умов – розсихається на сонці і тріскається на морозі.

"Надворі можна використовувати лише первинну сировину. Гарний приклад – бачки для сміття, які ми поставили в приватному секторі в 2011-му. Із 11 тисяч контейнерів за шість років я не пригадую жодного випадку розтріскування пластику. Так, мене критикували за вищу ціну, але я наполіг, щоб сировина була лише первинна. І подальша експлуатація підтвердила мою правоту, – пригадує Сергій Одарич. – У тому ж 2011-му були встановлені "фірмові" чавунні люки із гербом міста і написом "Власність громади міста Черкаси". Мені невідомо про жоден випадок крадіжки або провалювання такого люку. Так, він відсотків на 10 дорожчий за типовий. Але він не ламається і його не крадуть".

Особливостями таких люків є, зокрема, міцно закріплена кришка, яка не грає під колесами автомобіля; внутрішній замок як додатковий захист від злодіїв та герб, із яким його легко ідентифікувати.

Екс-мер наголошує, що депутатам варто переглянути своє рішення.

"Якщо вже витрачати мільйони, то з розумом. В Україні кажуть: скупий платить двічі", – каже він.

Як повідомляв сайт vikka.ua, після трагедії каналізаційні люки у Черкасах вирішили замінити на нові.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x