НовиниЧеркащинаСкотареве – в п’ятірці лідерів конкурсу "Неймовірні села України...

Скотареве – в п’ятірці лідерів конкурсу "Неймовірні села України 2019" (ФОТО)

-

- Advertisment -

Мальовниче і самобутнє село Скотареве, Шполянської громади, подалося на IV Всеукраїнський конкурсу "Неймовірні села України 2019", щоб облаштувати прибережну зону відпочинку навколо ставка у центрі села. За результатами он-лайн голосування, Експертна рада конкурсу відібрала Скотареве у п’ятірку найкращих, які проходять у III етап конкурсу – фінал. Про це інформують на сайті Шполянської міської громади.

Протягом серпня триватиме "Неймовірний сільський автопробіг", журналісти видання AgroPortal.ua відвідають кожне з 5-ти сіл, аби переконатися в його неймовірності та допомогти підготуватися до захисту свого бізнес-проекту перед членами Експертної ради у вересні цього року.

До Скотареве представники ЗМІ завітали у п’ятницю, 9 серпня. Жителі села розкрили всю свою гостинність і довели, що у невеличкому куточку Шполянщини проживають неймовірно працьовиті, патріотичні, креативні, веселі, добрі і неперевершені люди. Люди, які хочуть змінити своє село, розвинути його територію і створити комфорт для дозвілля всім жителям об’єднаної громади.

Оскільки село носить козацьку назву від засновника козака Скотаря, то відповідно й гостей зустрічали по-козацьки. При в’їзді до Скотареве, за невід’ємною українською традицією, щирі козак із козачкою вручили запашний хліб із сіллю. Далі село гостям презентували  міський голова, Сергій Кравченко та староста, Андрій Запісецький. Керівники показали як змінюється населений пункт після об’єднання в ОТГ, розвивається інфраструктура. На прикладі будівництва християнської церкви розповіли, що жителі самі вкладають у розквіт малої батьківщини свої сили – будь-яким способом – матеріальним, фінансовим чи працею.

Потому відвідали ФАП, школу, філію Центру культури та дозвілля (сільський будинок культури), сільський стадіон. На місці майбутньої запланованої зони відпочинку, на відкритому просторі і чистому повітрі представникам AgroPortal.ua представили проект конкурсу "Неймовірні села України 2019", який презентувала начальник відділу економіки та інвестицій міської ради, Наталія Коваль.

Потім відбулась найцікавіша частина, гості отримали неймовірні позитивні враження, заряд щирої добродушної енергетики від дитячих майстер-класів, гончарства, танців і викладених на мапах неймовірних мрій жителів Скотареве про своє село у малюнках і картинках.

Надвечір на галявині біля сільського клубу куштували вареники із різним начинням, які приготували  вправні господині, варили кашу і проводили конкурси, і все це, як у справжньому українському селі, супроводжували запальними, захоплюючими і жартівливими піснями талановиті музики. Звичайно ж, гостей не залишили без особливих притаманних лише скотарівцям гостинців і подарунків.

"Дякую кожному, хто віддав он-лайн голос за село нашої громади, – каже міський голова Сергій Кравченко, – це неймовірна підтримка! Завдячуючи жителям ОТГ ми на крок наблизилися до втілення мрії. Це також неймовірний доказ того, що громада дружня, а у цьому і криється весь секрет її майбутнього успіху! Якщо ми переможемо — це буде перемога спільна, а не одного невеличкого села.  Ми разом щиро у це віримо і сподіваємось! І ще додам, що всі села громади по-своєму неймовірні і самобутні! Нам є що показати і гордитись нашими людьми!"

Як повідомляв сайт vikka.ua, села на Черкащині змагаються за звання найкращих в Україні.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський гідрометцентр попереджає про негоду

На Черкащині тримається прохолодна дощова погода. Чого чекати на вихідних - пише директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. За 4 доби...

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x