додому Новини Безпека Скажіть три цифри: черкащанин записав розмову з банківським шахраєм (АУДІО)

Скажіть три цифри: черкащанин записав розмову з банківським шахраєм (АУДІО)

0

Черкащанин Богдан отримав дзвінок від невідомого номера, чоловіку телефонував шахрай. Богдан зрозумів, що це не банківський працівник і записав розмову. Аудіо цього дзвінка опублікувала пресслужба поліції Черкаської області.

volynonline.com

Черкащанин прийняв виклик від невідомого номера, і чоловік, який представився співробітником банківської установи, почав розповідати про те, що з карти Богдана здійснено дивні транзакції.

“Співробітник банку” запропонував надати йому номер картки та інші дані, щоб він міг провести детальний аналіз й зупинити переказ, який нібито здійснено до країни агресора. Шахрай намагався дізнатися три цифри (CVC-код), що на звороті карти.

У поліції попереджають про серйозний вид шахрайства «Банківський працівник» або фішинг. Жоден банк ніколи не дозволить своїм працівникам шляхом використання телефонії спілкуватися на тему конфіденційних даних.

Тому, наголошують в поліції, якщо вам телефонують з банку, у жодному разі не повідомляйте ніяких даних про себе і свої карти. Адже вся потрібна інформація у них присутня. І ні в якому разі не повідомляйте нікому три цифри (CVC-код), що на звороті вашої карти та строк її дії.

 

Читайте також:

Черкащанин “сяде” за те, що намагався “відмазати” сина від криміналу. Його засудили до 4 років позбавлення волі. 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version