НовиниЧеркащинаСкандальний нардеп із Черкащини програв суд журналісту

Скандальний нардеп із Черкащини програв суд журналісту

-

- Advertisment -

Народний депутат Антон Яценко, який був обраний до Верховної Ради від Уманського округу, програв суд журналісту Володимиру Гамалиці. Яценко вимагав від нього спростувати недостовірну інформацію і виплатити 50 тис. грн. моральної шкоди.

Приводом для позову послужив відеоблог журналіста в місцевій групі в мережі Фейсбук. Володимир Гамалиця розповів про те, що Антон Яценко на початку бойових дій в Україні не з’являвся в Умані. Він також висловлював різні припущення та надавав суб’єктивні оцінки діям народного депутата.

Народний депутат звернувся до Уманського міжрайонного суду із позовом про захист честі, гідності та ділової репутації. Також він вимагав стягнути із журналіста 50 тис. грн. та судові витрати.

Натомість в суді було встановлено, що  «публічна особа, державний службовець повинен бути готовим до підвищеного рівня критики, у тому числі у грубій формі, до прискіпливої уваги суспільства та підвищеної зацікавленості до його діяльності та/або особистого життя тощо, адже вони, обираючи кар`єру публічної особи, погодились на таку увагу».

Суддя, розглянувши аргументи сторін, відмовила народному депутату Антону Яценку у позовних вимогах. Щоправда, останній ще може подати апеляцію на це рішення.

Нагадаємо, що нині в суді слухається позов голови Черкаської військової адміністрації Ігоря Табурця до народного депутат Антона Яценка. Нардеп звинуватив військового губернатора ніби в отримані хабарів. На це Ігор Табурець звернувся до суду про захист честі та гідності. Слухання призначено на 13 жовтня поточного року.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

У Черкасах відновив роботу велопатруль

Від сьогодні на вулицях Черкас знову з'являться велопатрульні. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Вони продовжать роботу з...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x