додому Новини Черкащина Скандальне будівництво на черкаській Митниці поки що призупинено

Скандальне будівництво на черкаській Митниці поки що призупинено

0

Сваї забиватися не будуть, принаймні поки що. Спорудження багатоповерхівок на перехресті Козацької та Героїв Дніпра призупинено. 4 вересня до забудовника прийшли представники депутатського корпусу, комітету самоорганізації мікрорайону "Митниця" та небайдужі містяни з вимогою виконати припис Управління державного архітектурно-будівельного контролю.

Нагадаємо, Управління державного архітектурно-будівельного контролю ЧМР провело позапланову перевірку будівництва житлової забудови з паркінгом на розі вулиць Козацької та Героїв Дніпра. За результатом перевірки було виявлено порушення: генпроектувальник передав замовнику проект з порушенням містобудівної документації, вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, будівельних норм, держстандартів і правил.

"Після того, як сесія міськради відмінила рішення виконкому про детальний план забудови Митниці, можливості будувати у цієї фірми вже не існує взагалі. Потрібно тільки вносити зміни до проекту. Але це зробити неможливо, бо це, як я розумію, типовий проект, подібні якому роблять по всій Украіні. Ми очікуємо, що Київ нас почує і випише наказ на те щоб, обласне управління державного архітектурно-будівельного контролю провело перевірку, адже саме в нього є всі повноваження відмінити містобудівні умови, які були надані забудовнику департаментом архітектури міськради", – зазначає секретар міськради Олександр Радуцький.

Забудовник, який вже витратив близько 10 мільйонів на будівництво, у свою чергу збирається позиватися до суду.

"Ми отримали припис про призупинення будівництва. Відповідно до нього, основним недоліком є те, що у проекті немає огорожі даху. Це нонсенс, адже у нас тільки виконуються фундаментні роботи. На підставі цього ми подаватимемо документи щодо оскарження рішення в суді", – коментує подальші дії представник забудовника Сергій Софійчук.

Він додає: у разі, якщо їм таки не дозволять будуватися, компанія звертатиметься за відшкодуванням збитків.

Як повідомляв сайт vikka.ua, управління ДАБК призупиняє оскандалене будівництво на черкаській Митниці.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version