НовиниЧеркащинаСкандальне будівництво на черкаській Митниці поки що призупинено

Скандальне будівництво на черкаській Митниці поки що призупинено

-

- Advertisment -

Сваї забиватися не будуть, принаймні поки що. Спорудження багатоповерхівок на перехресті Козацької та Героїв Дніпра призупинено. 4 вересня до забудовника прийшли представники депутатського корпусу, комітету самоорганізації мікрорайону "Митниця" та небайдужі містяни з вимогою виконати припис Управління державного архітектурно-будівельного контролю.

Нагадаємо, Управління державного архітектурно-будівельного контролю ЧМР провело позапланову перевірку будівництва житлової забудови з паркінгом на розі вулиць Козацької та Героїв Дніпра. За результатом перевірки було виявлено порушення: генпроектувальник передав замовнику проект з порушенням містобудівної документації, вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, будівельних норм, держстандартів і правил.

"Після того, як сесія міськради відмінила рішення виконкому про детальний план забудови Митниці, можливості будувати у цієї фірми вже не існує взагалі. Потрібно тільки вносити зміни до проекту. Але це зробити неможливо, бо це, як я розумію, типовий проект, подібні якому роблять по всій Украіні. Ми очікуємо, що Київ нас почує і випише наказ на те щоб, обласне управління державного архітектурно-будівельного контролю провело перевірку, адже саме в нього є всі повноваження відмінити містобудівні умови, які були надані забудовнику департаментом архітектури міськради", – зазначає секретар міськради Олександр Радуцький.

Забудовник, який вже витратив близько 10 мільйонів на будівництво, у свою чергу збирається позиватися до суду.

"Ми отримали припис про призупинення будівництва. Відповідно до нього, основним недоліком є те, що у проекті немає огорожі даху. Це нонсенс, адже у нас тільки виконуються фундаментні роботи. На підставі цього ми подаватимемо документи щодо оскарження рішення в суді", – коментує подальші дії представник забудовника Сергій Софійчук.

Він додає: у разі, якщо їм таки не дозволять будуватися, компанія звертатиметься за відшкодуванням збитків.

Як повідомляв сайт vikka.ua, управління ДАБК призупиняє оскандалене будівництво на черкаській Митниці.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

«HR-вулик» зібрав у Черкасах власників бізнесу, директорів підприємств та фахівців з роботи з персоналом (ВІДЕО)

Нові виклики перед роботодавцями. «HR-вулик» зібрав у Черкасах власників бізнесу, директорів підприємств та фахівців з роботи з персоналом. Повідомляє...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x