НовиниЧеркащинаСкандальна забудова на Митниці: черкасці побоюються, що набережна перетвориться...

Скандальна забудова на Митниці: черкасці побоюються, що набережна перетвориться на закритий VIP-район

-

- Advertisment -

Забудова ділянки на розі вулиць Козацька та Героїв Дніпра викликала неабиякий резонанс у суспільстві. Хвилі протесту проти багатоповерхівок у місці, де люди воліли б бачити зону відпочинку, досягли стін Черкаської міської ради. Саме тих, за якими виконком таємно проголосував за проект забудови. Під деякими особами навіть захиталися посадові крісла. Міський голова відреагував на це прес-конференцією та бажанням переглянути дозвільні документи на будівництво. Тим часом градус ситуації продовжує підвищуватися. Деталі дізнавався кореспондент сайту vikka.ua.

Коментуючи питання по забудові мікрорайону "Митниця", депутат Черкаської міської ради Руслан Зоря пригадав всі огріхи теперішньої черкаської влади.

"Який би проект, що реалізується міською радою, ми не взяли – все робиться наполовину. Це недолуге виконання. Наприклад, дорога по вулиці Мендєлєєва, що з’єднує два мікрорайони, мала бути закінченою ще наприкінці травня. До сьогодні її не завершили. На відрізку по вулиці Благовісній від перехрестя з вулицею Грушевського до Можайського досі люки на дорозі не дороблені. Скоро вже рік, як роблять бульвар Шевченка", – зазначив він.

Руслан Зоря також нагадав про відремонтовану вулицю Героїв Дніпра. Він підкреслив незадовільний стан укладання пандусів, невідповідну систему водостоків, через які центральне коло перетворилося під час дощу на водойму.

Озираючись на досвід, такому грандіозному проекту, як забудова нової місцини на Митниці, депутат прогнозує невтішне майбутнє. До того ж,  за його словами, невідомо, чи враховуються у проекті забудови технічні умови та особливості місцевості.

cherkasy24.info

Розробка технічних умов, обговорення проекту, його коригування за потреби, та будівництво. За такою логікою, на думку Руслана Зорі, мала б відбуватися забудова Митниці. Замість цього містянам наразі намагаються продати, як то кажуть, кота у мішку.

 "У нас спочатку розпочинають будівництво, на ходу міняють проекти, а про обговорення із жителями мікрорайону, міста мова не йде. Невідомо, що вони планують будувати. Нам не презентують проект, який можна розглянути. Наприклад, макет у 3D-варіанті. Замість цього дають оцінювати проект-картинку, яка змінюється тричі на тиждень. Не проводяться громадські слухання", – зазначає політик.

 Він підкреслює, що у запропонованому проекті громадського простору просто не передбачено.

"Неясно з техумовами. Чи допускає пропускна спроможність каналізаційних труб, водогонів, електромереж обслуговувати таку кількість будинків? Всі говорять про забудову, але мовчать про технічну сторону. Мені відомо, що водоканал не має технічних умов для цього проекту", – пояснив він.

За його словами, охочим придбати квартиру у такому місці доведеться заплатити за краєвиди Дніпра чималу суму. Адже майно у цій місцині буде вартувати значно дорожче, ніж у центральних районах міста.

Він зазначає, що багатоповерхівки стануть територією, яку можна буде обгородити парканом, тож прохід до пляжу для містян може значно скоротитися.

Позицію місцевих жителів щодо забудов висловив і черкаський активіст Костянтин Стратілатов.

"У 2014 році проводилися громадські слухання щодо забудови цієї ділянки Митниці. І тоді, і зараз люди виступають проти появи там багатоповерхівок, а згодні вести мову про об’єкти відпочинку. Декілька місяців тому хотіли почати будівництво біля храму Андрія Первозванного. Люди вийшли та заблокували техніку. Це однозначна позиція громади", – зазначив він.

cherkasy24.info

За його словами, ділянка має бути прикрасою міста. Там доцільно розмістити розважальну, рекреаційну зону, але ніяк не забудовувати її багатоповерхівками.

"Наразі сподівання на міську раду, яка має зібратися на сесії і скасувати ті ганебні рішення виконкому", – пояснив він.

Своїми думками у соцмережі щодо забудови Митниці поділилися черкащани, які відгукнулися на опитування громадської діячки Вікторії Феофілової.

"Оскільки зараз розгорілося протистояння щодо плану забудови прибережної зони Черкас, пропоную вам сказати своє слово щодо плану, який нещодавно затвердив черкаський міськвиконком. До цього плану багато нарікань з боку мешканців міста, яким не дали змоги висловити свої побажання щодо розвитку цієї території. У п’яницю буде збиратися позачергова сесія міської ради, яка розгляне це питання", – написала вона у Facebook.

Вікторія Феофілова запропонувала дописувачам мережі "допомогти міському голові та депутатам прийняти виважене рішення". Найбільше голосів зібрала позиція опитування "скасувати рішення виконкому та створити проект на основі спільного бачення містян".

Дехто забажав висловити свою думку про проект окремо.

 

Депутат Черкаської міської ради Олександр Згіблов неодноразово висловлювався проти житлових та промислових забудов від черкаської дамби і до вулиці Козацької. На його переконання, там мають бути облаштовані пляжі, спортивні майданчики, школи та дитячі садочки.

Таємне ж засідання виконкому, на якому було прийнято детальний план забудови ділянки на розі вулиць Козацька та Героїв Дніпра, він назвав ганебним проявом роботи виконавчої влади.

"За останні 20 років нашої історії такого не було. У нинішні часи, коли наша країна на війні, після того, як заради прозорості та демократичності влади пройшло два майдани, так ховатися та вимикати камери неприпустимо. Неприпустимо вирішувати щось з-під столу", – заявив він.

У свою чергу, заступник черкаського міського голови Геннадій Шевченко вважає, що ситуація з протестом громадськості проти проекту забудови ділянки на перехресті вулиць Козацька та Героїв Дніпра створена штучно.

"Усі позиції громадськості враховані і це сьогодні на прес-конференції озвучив міський голова. Крім того, було проведено 3 чи 4 громадські слухання, були зауваження і їх департамент архітектури та містобудування врахував. Місто має розбудовуватися. Потрібні нові робочі місця, а ця територія – центр обласного центру. У той же час потрібні нормальні підрядники та прозорі умови", – пояснив він.

Геннадій Шевченко закликав не перетворювати ситуацію на "політичні ігрища".

"Влада і міський голова відкриті і немає проблем ознайомитися з будь-якими рішеннями, які тут приймаються. Але певне протистояння призводить до штучного непорозуміння. Конкретні політичні сили хочуть сидіти на бюджеті, тримати цей потік, заробляти на цьому. Натомість міський голова заявив, що все буде прозоро. Люди, які опонують цьому, застосовуючи погрози, шантаж, залякування ще не вийшли з 90-х років і повертають нас туди. Мене особисто де тільки не замовляли: і в поліції, і в СБУ", – зазначив він.

Політик повідомив, що певні політичні сили намагаються знизити рейтинг міського голови.

"На сесії міської ради будуть намагання відправити у відставку виконком. Для цього підкупають депутатів, залякують їх", – заявив заступник міського голови.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський депутат просить заборонити будівництво багатоповерхівок на набережній міста.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x