НовиниЧеркащинаСкандал через новий спалах чуми: киянка привезла трупи поросят...

Скандал через новий спалах чуми: киянка привезла трупи поросят продавцеві у Золотоношу

-

- Advertisment -

30 травня жителька села Лебедин Бориспільського району купила понад два десятки поросят в Золотоноші. Під час купівлі киянка не запросила у власника ветеринарний документ на тварин. Ця помилка стала фатальною, адже, як виявилося згодом, поросята були інфіковані вірусом африканської чуми. Про це повідомляють в Головному управлінні Держпродспоживслужби Київської області.

Придбаних поросят жінка привезла до себе в село. А вже 31 травня під час годування поросят власниця запримітила, що у тварин зник апетит та посилилася спрага. Проте бізнеследі не повідомила фахівців державної служби ветеринарної медицини щодо захворювання свиней в її господарстві та вивезла партію поросят на ринок в село Гоголів Броварського району. Двоє поросят в цей день були продані.

Починаючи із 5 червня тварини почали гинути, тож 9 червня жінка завантажила в причіп свого автомобіля чотири трупи загиблих поросят та сім голів ще живих і повезла їх до Золотоноші.

Проте попередній власник відмовився визнати претензії, в результаті чого на місце були викликані державні інспектори управління Держпродспоживслужби в Золотоніському районі, фахівці Золотоніської районної державної лікарні ветеринарної медицини та представники поліції.

При огляді ще живих тварин та трупів загиблих поросят фахівці державної ветеринарної медицини запідозрили захворювання свиней на африканську чуму. Лабораторне дослідження підтвердило їхню здогадку.

Домогосподарство жительки села Лебедин визнано як інфікований об’єкт та встановлено там карантин.

Вищезазначені грубі порушення ветеринарно-санітарних правил та вимог призвели до занесення вірусу африканської чуми свиней на територію домашнього господарства киянки, а переміщення хворих тварин створило загрозу розповсюдження особливо небезпечного захворювання на інші території. Зазначені дії громадянки містять ознаки злочину, передбачені ст. 251 КК України – порушення ветеринарних правил. У зв'язку з цим управління Держпродспоживслужби в Бориспільському районі подало заяву до поліції.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в Україні не вистачає вакцин від ботулізму.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x