НовиниЧеркащинаСитуація критична: черкаський депутат вкотре просить відремонтувати спортзал в...

Ситуація критична: черкаський депутат вкотре просить відремонтувати спортзал в одній зі шкіл

-

- Advertisment -

Провести капітальний ремонт у спортивному залі школи №5. Із такою пропозицією на сесії міської ради звернувся до мера Черкас "вільнодемократівець" Тарас Коломієць, передає кореспондент vikka.ua.

Депутат повідомив, що уже протягом 6 років діти цього навчального закладу не можуть займатися фізкультурою у спортивному залі школи. Приміщення знаходиться в аварійному стані.

У 2017 році був проведений тендер з "Капітального ремонту спортивної зали у школі №5". Його сума складала 2,2 млн. грн. переможцем стало приватне підприємство "БТК-ЛАД". Із переможцем 26 грудня 2017 року був укладений трудовий договір. Вже 11 травня 2017 року підряднику перерахували аванс у розмірі 500 тис. грн. Однак 4 травня 2018 року підрядника було позбавлено ліцензії і на момент виставлення рахунку він не права проводити будівельні роботи.

У вересні 2018 року прокуратура звернулася до суду про стягнення від підприємця 500 тис. грн. авансу і суд задовольнив позов.

"Наразі міській владі ніщо не заважає закласти 2,2 млн. грн. на ремонт спортивної зали. Однак нам заявляють, що кошів не закладуть, поки триває судова тяганина. Тож я пропоную провести службове розслідування щодо директора школи №5 О. Саєнка, як керівника, чиї дії призвели до затягування процесу розірвання угоди та стягування коштів авансу", − зазначив Тарас Коломієць у звернення.

Також він повідомив, що департаменту освіти та гуманітарної політики необхідно виділити кошти у сумі 2,2 млн. грн. за рахунок економії на закупівлях продуктів харчування та оздоровлення дітей. після чого необхідні кошти слід спрямувати до бюджету розвитку м. Черкаси для капітального ремонту спортзалу школи №5.

Лідер "Вільних демократів" Олександр Згіблов нагадав міському голові, що його  однопартієць і колишній заступник мера, "батьківщинівець" Станіслав Овчаренко ще в лютому 2016 року обіцяв закінчити ремонт за півроку.

"Не треба шукати винних, Анатолію Васильовичу! − звернувся Згіблов до мера. − Крім того, нагадаю, спочатку ремонтом тієї спортзали займався ваш улюблений Халай, опісля БТК "Лад", яке теж дуже тісно пов'язане з партією "Батьківщина". Тому не перекладайте відповідальність ні на кого!", − зазначив Олександр Згіблов.

Депутатське звернення Коломійця підтримали лише 11 обранців. Відтак, питання ремонту багатостраждальної спортивної зали знову відкладається на невизначений термін.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський депутат обладнав одну із шкіл додатковим класом.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x