НовиниЧеркащинаСиноптики спрогнозували, коли на Черкащині остаточно потепліє

Синоптики спрогнозували, коли на Черкащині остаточно потепліє

-

- Advertisment -

Початок травня презентував дуже великі погодні надії. Потужна хвиля середземноморського тепла захлеснула Черкащину і стовпчики термометрів впевнено перетнули через +20º, а середньодобова температура становила +16..+17º, що відповідає літньому режиму погоди.

Проте, на Черкащину знову проникло холодне повітря і адвекція холоду порушила природний добовий хід температури, тому вдень бачимо не вище +14º..+15º. Таке похолодання неприємне, до того ж дискомфорту додає поривчастий вітер.

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За прогнозом, вже ЗАВТРА, 6 травня, антициклон «TRUDI», який подарував сонячну та суху погоду, поступиться місцем новим атлантичним циклонам «GREGOR» та «EUGEN». Тому, 6-8 травня прогнозуємо періодичні грозові дощі, коливання температури повітря та атмосферного тиску на фоні посиленого рвучкого вітру.

Періодичні дощі підтримуватимуть добрі та оптимальні вологозапаси ґрунту, які наразі в області є найвищими за останні 30 років.

У четвер, 6 травня, спостерігатимемо невеликі дощі, подекуди грози. Найближча ніч буде теплою +6..+11º, вдень +14..+19º.

7 травня ввечері до нашого регіону наблизяться атмосферні фронти чергового атлантичного циклону, які буквально «зависнуть» над Черкащиною. Тому, ввечері 7 травня та 8 травня, на День пам’яті та примирення, часом пройдуть дощі, місцями грози. Температура вночі становитиме +3..+8, вдень +10..+15º.

На покращення погоди можна розраховувати у неділю 9 травня. Але в ніч на 9 та 10 травня існує висока ймовірність заморозків на поверхні ґрунту.

За попередніми розрахунками, потужна адвекція тепла та сонячна енергія приємно порадують жителів нашої області з 11 травня, температура повітря вдень підвищиться до +25..+27º. Зазвичай літній режим погоди на Черкащині розпочинається 15 травня, тобто є надія, що літо в цьому році розпочнеться вчасно.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Черкаси готуються до поминальних днів.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Війна відібрала життя захисника зі Сміли

Внаслідок російсько-української війни помер смілянин Аркадій Покуль. Про це повідомляє пресслужба Смілянської міської ради. Аркадій Покуль був старшим сержантом, командиром...

Порушення лову риби на Черкащині: збитки державі перевищують 5 мільйонів гривень

Порушення лову риби були виявлені з початку нерестового сезону цього року. Збитки державі становлять близько 5 мільйонів гривень. Про...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x