додому Новини Черкащина Синоптики розповіли, яким буде травень на Черкащині

Синоптики розповіли, яким буде травень на Черкащині

0

Квітень видався помірно-теплим та посушливим. Його особливостями були чергування помірного тепла та прохолоди, часті нічні заморозки та невелика кількість дощів.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

Вже у травні теплими стануть не тільки дні, а й ночі. Відчутним є по-справжньому літнє тепло. Сонце піднімається на 60 над горизонтом, день триває 15-16 годин. Завдяки збільшенню притоку сонячної енергії температурний фон в травні зростає на 6 градусів у порівнянні з квітневим. Через значне нагрівання земної поверхні, вже починається розвиток грозової діяльності.

У святкові вихідні на Черкащину чекає період перших травневих гроз. Циклони із заходу та півдня несуть тепло і вологу. А це означає, що грози можуть бути пов’язані як із проходженням атмосферних фронтів і спостерігатися в будь-яку частину доби, так і виникати над нашим регіоном в денні години, так звані "місцеві грози".

Тому перші травневі вихідні будуть з періодичними дощами, грозами, місцями шквалами 15-20 м/с та градом, на фоні достатньо теплої весняної погоди: нічна температура буде не нижче +10 градусів, а денна – дещо вище до +20.

На початку нового тижня температурні показники дня і ночі знизяться на 3-5 градусів, дощі стануть більш прохолодними.

Травень 2020 року очікується теплим та дощовим. При цьому в перші 10 днів місяця ще можливе суттєве похолодання, але решта частина місяця – аномально-тепла. Кожні 10 днів прогнозуємо дощі різної інтенсивності, часто у супроводі гроз. Грозова обстановка вимагатиме підвищеної уваги.

Як повідомляв сайт vikka.ua, потепління та дощі очікуються на Черкащині впродовж тижня.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version