НовиниСиноптики обіцяють сніжну та по-справжньому зимову новорічну ніч

Синоптики обіцяють сніжну та по-справжньому зимову новорічну ніч

-

- Advertisment -

Із 29 грудня в Україні очікується значне ускладнення погодних умов: сильний сніг, місцями дуже сильні снігопади, хуртовини, ожеледь та ожеледиця, швидкість вітру посилюватиметься до 17-22 м/с, місцями до 25-30 м/с.

Це пов'язано з переміщенням в Україну активного південного циклону, повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології.

29 грудня утвориться сніговий покрив висотою 10-40 см. Температура вночі -4..-9º вдень 0..-5º. Вдень 30 грудня та протягом 31 грудня очікується поступове послаблення та припинення опадів і явищ; зниження температури вночі до 13-20° морозу, вдень до 8-14° морозу.

За попередніми розрахунками, протягом 1-5 січня утримається холодна без опадів погода: вночі 13-18° морозу, вдень 9-15°. Тому Новий 2015 рік на Черкащині очікується сніжний та по-справжньому зимовий.

Також черкаські синоптики провели аналіз погоди в новорічну ніч за останні 60 років.

У більшості років (24 із останніх 60-ти) у цю ніч спостерігалися слабкі морози, тобто мінімальна температура повітря була в межах 1-5°. Помірні морози (6-15°) були у 19 випадках, а сильні (16° і нижче) – у 8. При цьому, найхолоднішим (до 28°) Новий рік був у 1970 р., а найтеплішим, із температурою повітря не нижче +2° – у 1982 р.

Щодо снігового покриву, то кожна друга зима на Новий рік буває зовсім без снігу, а кожна 6-та – зі значним сніговим покривом (14-17 см).

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x