НовиниЧеркащинаСиноптики обіцяють до 9º тепла на Черкащині

Синоптики обіцяють до 9º тепла на Черкащині

-

- Advertisment -

Атлантика на поточному тижні зробила справжній погодний подарунок, до нашого краю начебто навідався «березень». У п’ятницю очікується до 9º тепла на Черкащині. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Значення середньої добової температури перевищують норму на 3-4º, становлять 1-3º тепла та за кліматичною нормою відповідають початку березня.

Щоправда тепло поводиться дуже стримано і денні максимуми не перевищили 5-7º тепла, в той час, як за багаторічними даними вони можуть бути значно вищими. Наприклад, в ці дні у минулих роках було 11-13º тепла.

Наслідками потепління є: поступовий схід снігового покриву, відтавання верхніх шарів ґрунту на 1-4 см та руйнування льодоставу.

П’ятниця ще залишиться у теплій та без істотних опадів погоді, яку визначатиме у теплому секторі малорухомого циклону над Скандинавією. Температура вночі 0-5º тепла, вдень до 4-9º тепла на Черкащині . Це буде найтепліший день перед наступним похолоданням.

У суботу територію нашої області перетне холодний атмосферний фронт з північного заходу. Він відзначиться опадами у вигляді мокрого снігу, посиленим вітром 15-20 м/с. Температура впродовж дня знизиться до 0-2º морозу.

І звичайна синоптична класика. Після проходження холодного атмосферного фронту, починається надходження повітряних мас з північних широт, що сприяє посиленню антициклонів.

Тому у неділю та на початку нового тижня, антициклон формуватиме на Черкащині ясні ночі та сонячні дні. Повітря вночі вихолоджуватиметься до 4-9º морозу, а вдень прогріватиметься до 1-6º тепла.

У найближчі вихідні різко зросте атмосферний тиск на 10 одиниць, що може негативно вплинути на самопочуття метеозалежних людей.

Читайте також: у громадському транспорті Черкас ставлять валідатори для оплати

Читайте новини vikka.ua у зручному форматі:

телеграм-канал,

сторінка у фейсбуці,

акаунт в інстаграмі,

ми в TikTok.

Усі відео ТК «ВІККА» доступні на ютюб-каналі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x