НовиниСім’я загиблого в АТО черкащанина не може отримати допомогу...

Сім’я загиблого в АТО черкащанина не може отримати допомогу зі збанкрутілого банку

-

- Advertisment -

Сім’я загиблого у 2014 році атовця Миколи Калашника досі не може отримати 500 тисяч гривень матеріальної допомоги. До того ж визначені законом безоплатні лікування та ліки для членів сім’ї бійця так і залишились невиконаною обіцянкою держави. Усе тому, що кошти були покладені на поточний рахунок в "Дельта Банк", який невдовзі збанкрутував. Про це сайту vikka.ua повідомила сестра загиблого Марія Цимбалюк. 

"Ми лише встигли зняти пару разів по декілька тисяч гривень. Не хотіли знімати все одразу, бо велика сума. До того ж довго відходили після загибелі Миколи: не до грошей було. Коли ж знадобилися кошти на пам’ятник, виявилось, що рахунок заблоковано", – ділиться Марія Цимбалюк.

Як зазначила сайту vikka.ua співкоординатор Центру допомоги армії при Черкаській обласній державній адміністрації Олена Таірцева, на рахунок сім’ї загиблого було перераховано 609 тисяч гривень державної допомоги, та по 50 тисяч гривень від Черкаської обласної та міської рад.

"Багато до кого зверталися: від мерії до Адміністрації Президента. Всі перенаправляли нас із однієї установи до іншої. Врешті-решт було направлено листа до Фонду гарантування вкладів", – розповіла про бюрократичні нюанси справи Олена Таірцева. 

За словами сестри загиблого, після того, як "Дельта Банк" визнали неплатоспроможним, сім’я Калашників отримала тільки 200 тисяч.

Нещодавно від сім'ї атовця було відправлено запит на банк, щоб дізнатися про своє місце у черзі на виплати. Днями Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявив, що з 14 січня 2016 року почав виплати кредиторам другої і третьої черги "Дельта Банку".

Крім цього, сестра загиблого та його батько не отримали гарантовані державою пільги на ліки та медичне обслуговування.

"У батька хворе серце. Нещодавно йому стало гірше. Двічі його відмовлялася забирати швидка, бо він був у передсмертному стані. Врешті-решт я на таксі відвезла його до першої лікарні. Тепер він вдома. Дуже слабкий. Спочатку я збирала чеки, щоб нам компенсували витрати на ліки. Але чим більше маю справ з нашою державою, тим менше вірю в справедливе ставлення до нас", – ділиться Марія Цимбалюк.

Як повідомляв сайт  vikka.ua, на Черкащині вшанували загиблого кіборга.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x