НовиниЧеркащинаСім’я черкасця, який за кордоном врятував у ДТП кількох...

Сім’я черкасця, який за кордоном врятував у ДТП кількох осіб, отримала польське громадянство

-

- Advertisment -

Черкасець Андрій Сироватський зі своєю дружиною та двома дітьми отримав польське громадянство через героїчний вчинок за кордоном. Історична подія сім’ї із Черкас сталася вчора, 6 листопада. Відповідні документи вони отримали з рук Любуського воєводи Владислава Дайчака.

Про це пише "Польське радіо".

Нагадаємо, що у трагічній аварії, яка трапилась на автостраді А6 біля Щецина 9 червня цього року, українець, який живе і працює у Польщі, ризикуючи власним життям, врятував декількох осіб.

Андрій Сироватський подякував за надання громадянства. Коментуючи червневу подію, він сказав, що свій вчинок, вважав обов’язком, тим, що повинен був тоді зробити.

"За 100 м від себе я побачив великий вибух, а після нього – вогонь, вищий від вантажівки. Я побачив легковик з розбитим заднім вікном, у якому були діти. Як батько і чоловік, я повинен був їм допомогти", – сказав Польській пресагенції Андрій Сироватський, згадуючи трагічні події на автостраді А6.

Любуський воєвода Владислав Дайчак, який від імені президента Польщі Анджея Дуди вручив Сироватському і його родині акт про надання польського громадянства, зазначив, що всі пам’ятають цю трагічну подію.

"Де загинуло 6 осіб, могло загинути більше. Завдяки тобі, Андрію, цьому вдалося запобігти, завдяки твоїй винятковій людській позиції, вдачі, шляхетності, ти показав своїм вчинком, що людське життя – це найбільша цінність", – сказав Дайчак.

Він також додав, що 24 липня 2019 року було подано заяву з проханням про надання польського громадянства для родини пана Андрія і того ж дня Владислав Дайчак звернувся до президента РП з проханням прискорити цю процедуру.

Зазначимо, що з 2016 року черкащанин Андрій Сироватський разом з дружиною Тетяною, дітьми – Олександрою та Дмитром, проживають у Польщі. Спочатку сам Андрій проживав у місті Слубіце, а після того, як його родина приїхала до Польщі, вони оселилися у Стшельцях Краєнських.

Як повідомляв сайт vikka.ua, підліток врятував дитину, яка тонула в глибокому котловані на Черкащині.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x