НовиниЧеркасиСім годин операції: черкаські хірурги попри відключення врятували життя...

Сім годин операції: черкаські хірурги попри відключення врятували життя пацієнта

-

- Advertisment -

Хірурги Черкаського обласного кардіоцентру провели успішну операцію на серці попри тривалий блекаут, що стався днями. Про це повідомляють на сторінці кардіоцентру

23 листопада кардіохірурги успішно прооперували 58-річного пацієнта Василя Труша. Під час семигодинної операції медики провели заміну частини висхідної аорти та клапана. 

Операція Бенталла є однієї із найскладніших у кардіохірургії. Ще більш складною її зробив раптовий блекаут, що стався на Черкащині внаслідок ворожого обстрілу української енергосистеми.

Під час операції медики діагностували у пацієнта розрив аорти розміром у чотири сантиметри, що є надзвичайно загрозливим для життя людини. Пошкоджену частину аорти було замінено на судинний протез.

Операція Бенталла відбувається зі зниженням температури тіла та зупинкою серця. Вимкнення світла сталося лише за 10 хвилин після того, як серце пацієнта запустили.

– Унаслідок аварійного відключення кардіоцентр, як і вся Черкащина, залишився без світла. На те, аби генератор запрацював на повну потужність, знадобилося кілька хвилин. Апарат штучного кровообігу, який підтримував циркуляцію крові в організмі, спочатку перейшов в аварійний режим і почав працювати на власній батареї. Це був дуже хвилюючий момент, який тривав кілька хвилин. Якби наше обладнання було менш сучасним, пацієнт отримав би кардинальні пошкодження в організмі. На щастя, все спрацювало добре, – переповідає головний кардіохірург Журба Олег Олександрович.

Нині стан пацієнта в нормі. Кілька наступних діб він перебуватиме у палаті інтенсивної терапії під особливим наглядом медиків.

Читайте також:

Черкаські онкологи попри блекаут провели дві пересадки нирок

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Тальнівська громада втратила на війні захисника

На російсько-український війні загинув Ковалець Володимир Вікторович. Про це повідомляє пресслужба Тальнівської міської тергромади. Чоловік загинув на Донеччині біля населеного...

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x