НовиниЧеркащина"Сила краси, або Пані під прицілом": у Черкасах презентували...

"Сила краси, або Пані під прицілом": у Черкасах презентували неймовірно жіночний проект (ФОТО)

-

- Advertisment -

У єдності й красі жіночій – сила. Сила, яка надихає, захоплює, навіть рятує. Саме так сильно й жіночно стартувала весна у Черкасах, де 2 березня в стінах обласного художнього музею відбулась презентація унікального дизайнерського проекту "Сила краси, або Пані під прицілом". Його чарівні організаторки окрім естетичної мали ще й благодійну мету. На такому святі вроди й здійснення бажань побували й журналісти vikka.ua.

Разом можемо все!

"Сила краси, або Пані під прицілом" являє собою незвичайну демонстрацію колекції одягу від черкаської дизайнерки Ази Шульги. Унікальність проекту – в його концепції. Дизайнерські речі не просто представлені на подіумі чи в банальній фотосесії. За допомогою фотографині Світлани Задоровської та відеооператорки Яни Гагаріної вдалось створити цілу серію фото та відео, де моделі втілюють унікальні образи. "Пані під прицілом" об’єднала понад півтора десятка успішних і відомих черкащанок. Ті виступали в ролі моделей і надихали Азу на створення не просто елементів одягу, а довершених цілісних образів. 

"Ідея саме такого проекту у мене з’явилась, коли я захотіла показати не одну прекрасну жінку, а підкреслити, скільки гарних і талановитих леді є в Черкасах. І кожною з них я захоплююсь, – розповідає модельєрка Аза Шульга. – Тому ми зібрали таких різнопланових героїнь. Я кожну намагалась відчути і дати їй можливість відірватись від буденності. Вони змогли не просто сфотографуватись, а побувати актрисою, знятись у відеокліпі, отримати дизайнерський одяг, розроблений спеціально для неї – стати, зрештою, королевою цього балу. Параметри? Еталони краси? Вони – і є еталонами краси, адже вони справжні! Дивлячись на них, я щиро дивувалась: от як може жінка, у якої і родина, і робота, і досягнення, бути настільки багатогранною й талановитою".
 

Серед тих, хто відгукнувся на пропозицію дизайнерки й вирішив спробувати себе у незвичній для себе ролі зірки подіуму та глянцю, – художниця, видавчиня, медійниця, спортсменка, психолог, співачка, кравчиня, бізнес-леді, чиновниці… Дизайнерка каже: героїні самі допомагали їй в реалізації проекту, а згодом – разом організовували і презентацію і виставку фоторобіт. 

Для ще однієї моделі – екс-очільниці департаменту організаційного забезпечення Черкаської міськради Лілії Маліщук – Аза Шульга створила чотири унікальних образи. Їх втілили у фотосесії та відеокліпі. Каже: з дизайнеркою знайома вже багато років, однак пропозиція долучитись до "Сили краси…" стала, все ж, несподіваною.

"Аза мене довго вмовляла, бо я маю певний комплекс: вважаю себе не фотогенічною. Але коли я дізналась про мету цього проекту й імена жінок, які в ньому візьмуть участь, – таки погодилась, – розповідає Лілія Миколаївна. – Підтримувала Азу, чим могла: енергією, досвідом, настроєм. А у неї, мабуть, від народження є відчуття досконалості й природності жінки. Вона дивиться на тебе і одразу малює образ з зачіскою, макіяжем взуттям, і ця пані повинна бути досконалою".
 


Черкаські пані, об’єднавшись, поставили перед собою ще одну мету, – допомогти у порятунку хоча б одного життя. 5-річна Полінка Чубенко з Черкас страждає від саркоми Юінга й потребує термінового лікування в Німеччині. Однак на це необхідна величезна сума – близько 70 тисяч євро, які потрібно зібрати всього за кілька тижнів. Відтак, під час його презентації 2 березня серед присутніх провели ще й благодійний аукціон. В якості лотів розігрували власні картини, сертифікати на фотосесії, тренування, візаж – те, що надали самі організаторки й учасниці проекту.  За кілька годин вже вдалось зібрати понад 10 тисяч гривень, однак всіх небайдужих просять долучатись і перераховувати кошти на картковий рахунок мами Полінки, номер якого на фото нижче.

Після презентації проект "Сила краси, або Пані під прицілом", точніше, його фоточастина, "переїхав" до одного з черкаських ТРЦ. Там, протягом місяця, до 3 квітня проходитиме виставка світлин чарівних пані.

Коли дівчинка в душі перемагає…

Аза Шульга – не професійний дизайнер. Зате в сфері бойових мистецтв дівчина – профі з дитинства. Вона – донька відомого в Черкасах і в Україні бійця й тренера Віктора Синєбрюхова. Саме в двох своїх доньок майстер вклав максимум своїх знань та вмінь. Як результат – Аза та її сестра Аріна неодноразово ставали чемпіонками та призерками всеукраїнських, європейських та світових першостей. Згодом Аза й сама стала тренером, проходила службу в черкаській Пожежній академії, де тренувала курсантів у такому виді спорту як хортинг. 

А кілька років тому Аза Шульга втілила в життя ще одну мрію свого відомого батька: створила і очолила єдину Всеукраїнську Федерацію, яка об’єднала всі федерації, школи, тренерів та учнів різних видів бойових мистецтв. Та щорічно проводить чемпіонат України ім. В. Синєбрюхова та міський фестиваль різних видів бойових мистецтв.

Дівчина каже, саме батькові завдячує своєю цілеспрямованістю і всебічністю.

"Тато нам з дитинства прививав три основні цінності. По-перше, це родина, яка завжди має займати перше місце. Друге – спорт, з яким ми з сестрою йдемо по життю. І третє – творчість і самореалізація", – тепло згадує найдорожчу людину Аза Шульга. – Він навчив нас відданості справі, яку ти робиш. Тому для мене дуже важливо розвиватись, а ранок мій починається не з кави, а з тренування чи книги".
 

Однак, незважаючи на такий внутрішній стержень спортсменки, зрештою настав момент, коли дівчинка, ніжна й жіночна, в ній перемогла. Саме так і з’явилась перша річ, створена тоді ще не дизайнеркою Азою Шульгою. Дівчина просто не могла знайти в магазинах саме того, що малювала її уява. А одного разу, в невеличкій перерві між тренуваннями, просто зайшла в ательє в центрі Черкас і наговорила кравчині все те, що намалювала уява. Результат порадував не лише Азу. Потихеньку магазинні речі в шафі почали витісняти придумані нею самою ж.

"Приїжджаю, наприклад, на змагання, а в нас там у всіх спортивні костюмчики мають бути однакові. А мені не хочеться, я хочу сукенку, блузочку гарну. Я ж дівчинка, все-таки, жінка! Спортивний костюм хай залишається для залу, а поза ним я хочу бути гарною", – розповідає дизайнерка.
 

Згодом знайомі жінки почали цікавитись у дівчини, де вона придбала ту чи іншу річ. Та відповідала чесно – ніде не купила, сама придумала. Перші замовлення були саме від близьких, які просили створити щось унікальне і для них. А потому – взагалі підбили на першу колекцію. Однак тоді вона була реалізована просто і тихо: все було відшито, фотограф зробив кілька світлин і все. 

Facebook / Aza Shulga

"А потім ті ж знайомі просять у мене вже другої колекції. Я кажу їм: ну, якщо ви з мене вже робите дизайнера, то з вас я роблю моделей. Всі мої натхненниці й стали героїнями проекту "Сила краси, або Пані під прицілом".
 

Нині, тільки-но презентувавши його, Аза Шульга вже готується до другого сезону проекту. Плани має амбіційні й творчі. Ба більше: і собі, й майбутнім моделям збирається ускладнювати задачі. Для старту чекає повернення з Данії молодшої сестрі Аріни, де та працює співачкою. Реалізовуватимуть "Силу краси…" вже разом і під новою назвою.

"В другому сезоні це будуть не лише героїні, але й герої. У красунь у кадрі з’являться союзники, буде хореографія, буде акторська гра, буде ще більш феєрично! – запевняє Аза. – Я дуже хочу нових творчих проектів. Але так, щоб і про спорт не забувати. Зараз в голові виникає дуже багато ідей,головне – знайти час на їхню реалізацію!"
 

Тим часом, вже перша героїня другого сезону дала свою згоду. Тому за рік Черкаси знову побачать неймовірне свято жіночності й вроди.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанка увійшла до ТОПу найгарніших спортсменок країни.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Поліція посилила патрулювання на вулицях Черкас

З метою забезпечення публічної безпеки та правопорядку на вулицях збільшено кількість піших нарядів та автопатрулів поліції. Про це пишуть...

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x