НовиниЧеркащина«Швидка» не лікує від грипу та COVID-19: медики просять...

«Швидка» не лікує від грипу та COVID-19: медики просять черкасців не викликати екстренку при застуді

-

- Advertisment -

За останні кілька тижнів кількість хворих на ГРВІ та COVID-19 різко збільшилася. Відповідно побільшала і кількість викликів на лінію «103» із скаргами на підвищену температуру та слабкість, біль у горлі, грудях та ломоту. Медики «швидкої» вкотре нагадують громадянам, що подібні скарги не стосуються специфіки їхньої роботи. Лікуванням грипу, ГРВІ та COVID-19 займаються виключно сімейні лікарі.

Про це повідомляє пресслужба Обласного центру екстреної допомоги.

«Зараз екстренка перенавантажена непрофільними викликами. Значна кількість звернень на «103» не стосується екстреної медичної допомоги. Вкотре нагадуємо, що «швидка» виїжджає лише у критичних і дійсно невідкладних випадках! Раніше працівники екстренки йшли назустріч своїм пацієнтам і виїздили на неекстрені виклики. Зараз же, в зв’язку з величезним навантаженням на службу, було прийнято рішення діяти відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 16.12.2020 № 1271 – зазначає речниця Обласного центру екстреної допомоги Ірина Назарок.

Відтак, «швидка» виїжджає лише у випадках, коли є безпосередня загроза життю та здоров’ю людини. Підвищення температури не належить до категорії критичних чи екстрених викликів. В таких випадках обов’язком диспетчера є порадити звернутися пацієнту в поліклініку для призначення подальшого лікування.

Медики екстренки нагадують, що із першими ознаками хвороби пацієнтам потрібно звертатися до своїх сімейних лікарів, з якими вони уклали декларації. У разі відсутності таких, необхідно звернутися в кабінет невідкладних станів, який знаходиться в поліклініці.

«Бригади «швидкої» зараз надто перевантажені викликами. Будьте свідомими, подумайте про людей, які живуть з вами поряд і в цю хвилину дійсно потребують екстреної допомоги! Адже це дійсно жахливо, коли людина викликає «швидку» через «втрату свідомості», «судоми» або «гострий біль у грудях», а всі бригади зайняті на непрофільних викликах!»,– додала Ірина Назарок.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах дівчині стало зле після вакцинації.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Умані на єврейській будівлі намалювали свастику: зловмисник потрапив на камеру

У єврейському кварталі міста Умань, що в Черкаській області, зафіксовано випадок антисемітизму та агресії проти правоохоронних органів. Про це...

Нардеп від Черкас, Драбова і Чорнобая задекларував 659 тис грн зарплати

659 628 гривень зарплати задекларував народний депутат, обраний від 195-го виборчого округу, Олег Арсенюк. Крім зарплати, в декларації за...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x