НовиниКриміналШостий рік у кошмарі: покалічений у ДТП черкащанин не...

Шостий рік у кошмарі: покалічений у ДТП черкащанин не може отримати кошти від свого кривдника

-

- Advertisment -
suspilne.media

Винуватець у ДТП п’ятирічної давнини справно ухиляється від виплат, які йому призначив суд. А це понад 330 тисяч гривень.

Усе, що робить виконавча служба – накладає арешти на мізерне майно горе-водія, хоч той, виявляється, є місцевим підприємцем. А 31-річний Іван, який у переддень сватання своєї коханої опинився на лобовому склі «Хюндаю», навіки отримав інвалідність. Про це у коментарі vikka.ua розповіла мати постраждалого, яка вже втомилась від тривалої боротьби за відновлення справедливості.

Трагедія сталась майже шість років тому, коли увечері 11 вересня 2015 року Іван Кукенко поспішав з роботи додому. На пішохідному переході по вулиці 30-річчя Перемоги в Черкасах у нього на швидкості влетів автомобіль Hyundai Getz.

Суд встановив, приватний підприємець Юхим Жуль, який був за кермом, «проявив неуважність, не стежив за дорожньою обстановкою, а тому вчасно не зменшив швидкість та не дав дорогу пішоходу».

«Аварія трапилась у п’ятницю, під вікнами будинку дівчини Ані, яку Ваня кохав. У суботу повинне було відбутись сватання перед весіллям, – розповідає мама Катерина Кукенко. – Після того, що сталось, я живу в кошмарі. Травма була не сумісна з життям. Лікарі зробили все, що змогли. Син живий, але лишився не зовсім здоровим. Пробув два місяці в комі. Ми постійно на реабілітації, весь час витрачаємо великі суми на ліки. На сьогодні виграні всі суди на користь Вані, але ніяких виплат немає. Нашу справу вже веде четвертий судовиконавець, усе безрезультатно».

Жінка пригадує: увесь час після аварії Аня була поряд, але коли її обранець почав виходити з коми, стало зрозуміло, що він уже не буде таким, як раніше. Пара розлучилась.

«Ваня став маленьким хлопчиком, у якого погано працює ліва ручка, ніжка. Він погано розмовляє, у нього порушена координація рухів. Він тепер не вміє жартувати, дуже агресивно  сприймає критику. За можливості возила його до реабілітологів, до масажистів. Його стан трохи поліпшився, але все одно син у глибокій депресії, яка медикаментозно не лікується, – ділиться мама чоловіка. – Друзів він не має. Ті, у кого сім’ї, потихеньку відсіялись, а ті, хто просто так, я їх відсіяла, бо були інциденти з вживанням алкоголю. Йому категорично забороняється. Ми намагаємось його до чогось залучати, змушуємо займатись спортом, купили додому тренажер, але, на жаль, у нього зовсім немає снаги до життя».

Facebook / Екатерина Кукенко-Святченко

Кривдника Івана – Жулю Юхима Володимировича – вироком Соснівського районного суду та ухвалою Апеляційного суду Черкаської області визнано винним та засуджено за вчинення кримінального правопорушення за статтею «Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть або тяжкі тілесні ушкодження» і призначено покарання – чотири роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 2 роки.

Та на підставі ст.75 чоловіка звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки.

На користь потерпілого Івана Кукенка суд стягнув із Жулі відшкодування моральної шкоди – 250000 гривень, та матеріально – 80993,29. Всього сума складає 330993,29 гривень. Проте лише на паперах.

Як зауважує пані Катерина, виконавча служба накладала арешти на кошти, нерухоме майно та транспортні засоби винуватця ДТП. Та право власності за ним зареєстроване лише на нежиле приміщення по центральній вулиці Черкас. Відомо, що у лютому 2020 року та у січні цього року держвиконавці навідувались до боржника додому, але двері квартири ніхто не відчиняв. Лише першого лютого, після запиту постраждалого у виконавчу службу, до Соснівського районного суду було подано подання про розшук чоловіка.

«Коли у нас був суд, Жуль мені в коридорі один на один прошипів, щоб я ні на що не розраховувала. За час перебування Івана в лікарні я його бачила двічі. Весь час були його батько і сестра. Я думаю, він весь час переоформлював все майно», – зауважує Катерина Кукенко.

Зараз Іван проживає з матір’ю і вітчимом. Працює на одному із заводів соціальним працівником. У чоловіка – друга пожиттєва група інвалідності. Отримує зарплатню, якої вистачає на дрібні розтрати та іноді на продукти рідним.

Щодня родина мріє про одне – відновлення справедливості. Щоб той, хто в один момент спромігся назавжди змінити життя молодому хлопцю, нарешті поніс відповідальність.

«Навіть не знаю, куди з цим уже звертатись. Куди не ткнусь, скрізь пусто. Я двічі платила адвокатам: один раз 12 тисяч, другий 6 тисяч. Мені шкода викидати гроші на вітер, бо думаю, що Жуль усі їх перекупляв», – побоюється Катерина.

Головне – небездіяти. Тому найближчим часом жінка ще планує проконсультуватись у центрі з надання безоплатної правової допомоги.

Як повідомляв сайт vikka.ua, колишнього копа підозрюють у побитті людини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкаській області затопило луги, поля та подвір’я

Підтоплення лугів і полів зафіксували в Черкаському та Золотоніському районах. Також затопило двори і підвали в низці громад. Про...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами. До простору «Затишно space» черкащанки могли прийти разом зі своїми...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x