додому Новини Черкащина Школярі на Черкащині змайстрували для лісових птахів 60 шпаківень (ФОТО)

Школярі на Черкащині змайстрували для лісових птахів 60 шпаківень (ФОТО)

0

Цьогорічна рання весна створила сприятливі умови для раннього прильоту перелітних птахів у лісові масиви. Вихованці шкільного лісництва "Лісова хвиля" Лисянської ЗОШ №2 заздалегідь подбали про зустріч пернатих помічників лісу. Протягом зими вони разом з молодшими колегами, учнями шостого класу, які наступного року переймуть естафету шкільної лісівничої справи у старшокласників, змайстрували 60 шпаківень. Розвісили пташині будиночки юні природолюби у Міжнародний день лісів, який вони щороку відзначають різноманітними природничими заходами, повідомляє прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Роботу в лісі розпочали з короткого інструктажу та розповіді головного лісничого Лисянського лісгоспу Віталія Марусіча про необхідність та техніку безпеки під час розвішування шпаківень у лісових масивах. Шпаківні вихованці шкільного лісництва розвішали в урочищі "Бордюгове" Лисянського лісництва. Це створить сприятливі умови для розселення і розмноження корисних для лісу птахів.

Шпаки, наприклад, – справжні санітари лісу. За добу одна пара шпаків, вигодовуючи пташенят приносить до гнізда 800 різних комах і їх личинок. А ще шпак – великий любитель досить шкідливої сарани.

Окрім птахів, подбали юні лісівники й ще про одну корисну весняну справу – первоцвіти. Адже саме в цей час з’являються ці квіти, приносячи з собою весну, та водночас потерпають від людської руки. Люди часто зривають їх для краси, а нерідко і для наживи. З метою роз’яснення про недопустимість знищення первоцвітів, учні роздали жителям селища листівки з інформацією про необхідність збереження перших весняних квітів та відповідальність за знищення червонокнижної флори.

Як повідомляв сайт vikka.ua, лісівники Черкащини продовжують висаджувати молоді дерева.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version