НовиниОсвітаШкола на Черкащині опинилась на межі закриття серед навчального...

Школа на Черкащині опинилась на межі закриття серед навчального року

-

- Advertisment -

З 1 січня 2021 року школу в селі Тарасівка Звенигородського району мають закрити

Згідно із рішенням депутатів громади, із нового року замість школи діятиме філія опорного освітнього закладу: учителів скоротять, залишать лише початкові класи, повідомляє «Суспільне: Черкаси».

У Тарасівській школі навчається 30 дітей. Тутешнім учителям, не допрацювавши поточний навчальний рік, доведеться шукати нове місце роботи, а учням – ходити до школи у сусіднє Шевченкове.

Фото – Суспільне. Черкаси

Виконувачка обов’язків директора Тетяна Коміренко розповідає: заклад припиняє свою роботу через борг, який нарахували за попереднього керівника школи.

«Штраф становить 112 тисяч гривень. І був накладений за неправильне оформлення на роботу кухаря. Донині цей штраф не виплачений, і оскільки у нас відбулося об’єднання громад, то теперішня громада не може нас прийняти, тому що не виплачений штраф», – нарікає пані Тетяна.

На сесії громади 24 грудня 2020 ухвалили рішення про створення філії опорного навчального закладу. Вона діятиме на базі колишньої школи, повідомив голова Шевченківської ОТГ Сергій Смалько. Через це доведеться скоротити вчителів пенсійного віку та немісцевих.

«Якщо майно під арештом, то прийняти таку школу ОТГ не може. Ми його приймемо, але ані переєструвати, ані внести зміни до реєстру у зв’язку із арештом ми не маємо права. Школа не нашої ОТГ, школа райради», – повідомив Сергій Смалько.

Цей заклад перебував на балансі відділу освіти Звенигородської райради. Виконувачка обов’язків керівника відділу Оксана Носулич ситуацію коментує так:

«Зараз відбувається процес децентралізації, централізована бухгалтерія відділу освіти ліквідується. І тому немає можливості нараховувати зарплати і обслуговувати Тарасівську школу. Ми звернулися з листом уже до нового голови райради, щоб це питання було вирішене».

За словами голови Звенигородської райради, питання погашення боргу – це нереальне питання. Можливостей погасити такий штраф і зняти арешт із юридичної особи, якою є Тарасівська школа, тут не мають. То ж депутати райради ухвалили рішення, що об’єднана територіальна громада отримує майно школи на баланс і забезпечує навчальний процес.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, освітяни та учні Черкащини можуть долучитись до «Всеукраїнської школи онлайн».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x