НовиниЧеркащина"Щодня приймаємо до 80 осіб": черкасці масово травмуються на...

"Щодня приймаємо до 80 осіб": черкасці масово травмуються на слизьких тротуарах (ФОТО)

-

- Advertisment -

За тиждень вуличний травматизм у Черкасах зріс утричі. Вкладають містян у лікарняні ліжка слизькі дороги та тротуари. КП "ЧЕЛУАШ", яке займається прибиранням, звітує, що робить усе можливе, як і управління інспектування, що стежить за тим, аби свою прилеглу територію прибирали підприємці. Про це пише "Громадське ТБ Черкаси".

"Що по Шевченка, що по Пушкіна – на зупинках неймовірна слизота. Дружина Інна просто на рівному місці травмувалася. Падала на куприк, але встигла підставити руки. Із правою рукою тепер проблеми – наклали гіпс. Це щонайменше 21 день доведеться відсиджуватися вдома", – розповідає черкасець Борис Юхно та попереджає про небезпеку на зупинці "Університетська". Він вже неодноразово ставав свідком падіння містян на тому місці.

Якщо зазвичай травмуються люди старшого віку, то цього тижня жертвами слизьких тротуарів стали містяни усіх вікових категорій – говорить старша сестра травматологічного пункту Третьої міської лікарні Ольга Ключка.

"До 80 осіб приймаємо щодня. Це утричі більше, ніж зазвичай. Якщо рахувати із вихідних, то буде вже більше півтисячі травмованих. У більшості пацієнтів забої, вивихи та переломи. Більш серйозні травми доводиться оперувати", – зазначає Ольга Ключка.

У теорії забезпечувати нормальний рух пішоходів і транспорту має зимове прибирання. Воно передбачає підмітання та зсув снігу, усунення слизькості, прибирання снігу та сніжно-льодяних утворень до твердого покриття, тобто асфальту чи плитки.

Наразі за зимове утримання доріг у Черкасах відповідає комунальне підприємство "ЧЕЛУАШ". Оскільки підрядників залучити не вдалося, місто має обходитися потужностями цього підприємства, а їх недостатньо.

За словами очільника підприємства Олексія Мельника, тільки для прибирання доріг потрібно утричі більше техніки – близько 50 замість наявних 17 машин. Схожа картина і з тротуарами та зупинками. Для їхньої очистки потрібно 10 спеціалізованих тракторів, наразі ж їх тільки два і один міні-навантажувач. Робочих рук теж катастрофічно бракує.

"Під час снігопаду навіть охоронці на допомогу виходили, прибирали і тротуари, і зупинки. Все, що могло робити підприємство, воно робило. Ми задіяли максимум техніки підприємства. Взяти на підмогу додаткову техніку ми не могли, бо не маємо механізму оплати таких послуг", – пояснює Олексій Мельник.

Проте за очищення тротуарів відповідає не тільки ЧЕЛУАШ. Свою прилеглу територію мають тримати в належному стані магазини, кав’ярні, банки, салони краси та інші суб´єкти господарювання та підприємницької діяльності.

"Магазини, заклади харчування та інші підприємці мають прибирати свою прилеглу територію до парканчика чи до бордюру. За правилами благоустрою, півтора метри має бути пішохідна доріжка, очищена від снігу, оббита від льоду або хоча б посипана реагентами. Ми постійно пояснюємо це, зокрема і по ситуації з бурульками, щоб підприємці натягнули огороджувальні стрічки", – зазначає начальник управління інспектування міськради Віталій Косяк.

Із 18 по 26 січня інспектори управління склали 12 протоколів та виписали 170 приписів за несвоєчасне очищення прилеглої території від снігу та її обробку протиожеледними засобами.

Як повідомляв сайт vikka.ua, працівники підприємства "Темп" розчищають вулиці Черкас від снігу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Майже 200 черкаських аграріїв залучили кредити на розвиток господарства

З початку року 197 аграріїв Черкаської області отримали понад 805 млн гривень банківських кредитів на розвиток господарств. Про це...

У деяких черкасців не буде гарячої води

Сьогодні, 19 квітня, деякі жителі Черкас залишаться без гарячої води. Про це повідомляє пресслужба КПТМ "Черкаситеплокомуненерго". Південно-Західний район: З 9:00 до...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x