НовиниОсвіта«Щоб виділені гроші не йшли у смітник»: черкаські депутати...

«Щоб виділені гроші не йшли у смітник»: черкаські депутати просять впровадити у школах перспективне меню

-

- Advertisment -

Під час сесії Черкаської міської ради депутати розглядали питання про розробку оновленого перспективного меню для закладів середньої освіти в місті. Основна умова – дотримання усіх оновлених умов санітарного регламенту МОЗ.

Про це із сесійної зали повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Із відповідним запитом виступила голова комісії з питань гуманітарної та соціальної політики Катерина Холупняк. Вона повідомила, що згідно з результатами проведеного опитування серед батьків школярів, 80% дітей не хочуть харчуватися у їдальнях. Відтак, значну частку їжі, на яку щороку витрачається багато коштів, просто викидають у сміття.

«Вочевидь, якщо діти не мають бажання харчуватися у їдальнях, вони купують їжу в шкільних буфетах, а там також не найкраща ситуація. Ми знаємо, що 1 січня 2021 року Міністерство охорони здоров’я розробило новий санітарний регламент і він вже набрав чинності. Регламентом встановлено вимоги до вживання продуктів та готових страв, що можуть пропонуватися дітям», – зазначила Катерина Холупняк.

До прикладу, новим регламентом передбачено низку обмежень за вмістом солі, цукру та жиру з урахуванням сучасних тенденцій, щодо здорового харчування та рекомендацій МОЗ. Крім того у санітарному регламенті визначено перелік продуктів харчування, які забороняється продавати у шкільних буфетах.

«Прошу розробити та впровадити перспективне меню згідно нового санітарного регламенту для закладів середньої загальної освіти, щоб діти харчувалися корисною їжею і витрачені кошти не викидалися у смітник. Оскільки більшість доручень, які ми даємо на своїй профільній комісії, не отримують відповіді, прошу, щоб це доручення було надано від міського голови», – підкреслила голова комісії з питань гуманітарної та соціальної політики.

Як повідомляв сайт vikka.ua, із квітня черкаські старшокласники навчатимуться дистанційно.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x