НовиниЧеркасиЩоб кулі минали: черкащанки створили «Стріляну вишиванку» (ВІДЕО)

Щоб кулі минали: черкащанки створили «Стріляну вишиванку» (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Черкаські волонтери спільно з майсрами народного мистецтва та рідними жінками військових організували створення «Стріляної вишиванки». Це сорочка, до якої пришиті шматочки градівського снаряду, що не потрапив у ціль. Витвір продадуть на аукціоні, щоб зібрати гроші на потреби збройних сил. Інформує власкор ВІККА.

Без вузликів червоною ниткою жінки пришивають до сорочки уламки російського «граду». Майстрині народного мистецтва розповідають: вузлики символізують перешкоди, а червоний – то колір любові. Черкаські волонтери спільно з майстринями організували незвичний арт-проект.

ЮЛІЯ БАРАНЬКО, ВОЛОНТЕР БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «ЧЕРКАСИ ЧАЙКА»

«Це не просто уламки градів, це частинки граду, який схибив. Тобто, за аналогією до козацького «щоб кулі минали», ми хочемо створити такий оберіг. Який буде спрямовувати кулі не лише за адресою російського корабля, але й за адресою цього граду».

Разом із майстринями з голкою працюють дружини та сестри українських військових. Взяти участь у благодійному проекту погодилися охоче. Зізнаються, чекати бійця з передової дуже складно.

АННА / ДРУЖИНА ФРОНТОВИКА

«Дуже важко, коли нема зв’язку, ти не знаєш куди себе подіти, що робити. Не спиш, не їси, майже не дихаєш. Думаєш, що там, як там».

Вишиту сорочку надала зі свого фонду майстриня Ольга Мартинова. Каже, такий витвір навряд чи хтось носитиме. «Стріляна вишиванка» є оберегом і мистецьким експонатом.

стріляна вишиванка ОЛЬГА МАРТИНОВА, ГОЛОВА ЧЕРКАСЬКОГО ОСЕРЕДКУ СПІЛКИ МАЙСТРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА :

«Хочемо, щоб було все добре, щоб не було війни, щоб був мир. Щоб наші сини, чоловіки, зяті носили не розстріляні вишиванки. А вишиванки справжні, які оберігають, допомогають. Але коли така ситуація в країні, то можливо правда треба зробити оту стріляну, щоб не було інших розстріляних».

Організаторка проекту Юлія Баранько каже: зібрати гроші на допомогу військовим усе складніше. Тому доводиться втілювати незвичайні ідеї. Стріляну вишиванку продадуть на аукціоні на початку вересня.

ЮЛІЯ БАРАНЬКО, ВОЛОНТЕР БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «ЧЕРКАСИ ЧАЙКА»:

«Всі виручені кошти будуть спрямовані на закупівлю дієвого захисту для наших військових. Що це буде, залежатиме від суми. Попередньо, це будуть захисні шоломи або бронежилети. А якщо вдасться зібрати більше, то можливо щось і більше».

Читайте також:

У Черкасах проведуть музичний благодійний марафон

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x