НовиниОсвіта«Що сказали, те й привезла»: постачальниця м’яса до черкаських...

«Що сказали, те й привезла»: постачальниця м’яса до черкаських дитсадків не бачить порушення

-

- Advertisment -

Під час чергового засідання виконавчого комітету вирішували питання про постачання неякісних продуктів харчування до дитячих садочків Черкас. Постачальниця Ганна Олексенко під час виступу запевнила, що діяла за відповідними договорами і м’ясо компанія завезла саме те, яке просили.

Про це пише сайт «18000».

Мова йде про яловичину, нібито вищого ґатунку, яку вчора, 24 березня, було завезено у дитячі садочки Черкас. За документацією, продукція була першого сорту, однак по факту – не якісною. На початку місяця тендер за закупівлю вибороло скандальне ТОВ «Каштан плюс». Згідно з угодою, ціна яловичини першого ґатунку, яку мали завозити до освітніх закладів, вказана аномально низькою – 21 гривня за кілограм. Ця вартість значно нижча ринкової та, скоріше за все, постачальником була вказана для перемоги у тендері.

«Позиція департаменту – перспективне меню має бути головним документом та дороговказом. Постачальникам ніхто не вивертав руки й не змушував зменшувати ціну до 20,95 копійок. Поступатися ніхто не буде. Якщо постачальники везуть продукцію неякісну, я вимагатиму претензійну позовну роботу, аби ми цю ситуацію привели в якесь стійло. Заробляти на дітях я також нікому не дам. Солідарну відповідальність за те, що їдять наші діти, будуть нести департамент освіти, я як заступник, постачальник і директори дошкільних навчальних закладів», – підкреслила Анастасія Чубіна.

Водночас директорка підприємства-постачальника Ганна Олексенко під час засідання виконавчого комітету зауважила, що продукцію завезла відповідно до заявок навчальних закладів. У них була вказана яловичина саме другої категорії. Крім того, вона додала, що директори дошкільних закладів, нібито, під загрозою звільнення були змушені замовляти продукцію, постачання якої передбачено договором.

«Що заказують, я те й везу. Я попалася в нижньому ряду, у мене нижня ціна вийшла. Я поставила реальну ціну. Це реальні ціни, в яких 5% націнки. Ну яловичину я подумала, нічого, поставлю собі у збиток, – розповіла Олексенко. – Приходять до першої години дня комірнику заявки. Я ж говорю, що це за заявки. Говорять, що Чубіна, Бєлов збираються звільнять усіх. Кажуть, підпишіть заявки, бо нас із роботи звільнять. У накладній було написано м’ясо другий сорт і в заявці – другий сорт. Ви хочете сказати, що моїй комірниці самій придумалося написати не те. І тут понеслися комісії, перевіряють. Так, моя провина, що я це м’ясо повезла. Але я ж його брала, воно хороше, так другий сорт», – зізналася Ганна Олексенко.

Міський голова Анатолій Бондаренко та його перший заступник Сергій Тищенко зазначили, – «часи змінилися» і питання дитячого харчування, яке викликає обурення серед батьків та громадськості, буде на суворому контролі виконавчого комітету. Крім того, Бондаренко доручив розпочати службові перевірки виявлених фактів, можливих порушень договорів постачання продуктів харчування до дошкільних навчальних закладів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас вимагає покарати постачальника неякісного м’яса в садочки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x