НовиниЧеркасиЩо приготувати на новий рік? Традиційні страви по-новому

Що приготувати на новий рік? Традиційні страви по-новому

-

- Advertisment -

Скласти меню на Новий рік – завдання непросте. У кожної газдині, звичайно, є свої коронні страви, але на свято хочеться здивувати родину і гостей чимось новим та особливим. Пропонуємо оновлений рецепт салату «шуба», а ще рецепти олів’є з куркою, запеченої курки в духовці а на новорічний десерт – сирні кульки «рафаело».

Салат «Шуба»

Інгредієнти:

  • буряк
  • морква
  • картопля
  • цибуля
  • запечена скумбрія
  • за бажанням можна додати трішки тертого яблука

Спосіб приготування:

  1. Інгредієнти подрібнити так, як на звичайну «Шубу». Викласти шарами : спочатку риба, потім цибуля, картопля, морква та буряк.
  2. Для заправки використати оливкову або соняшникову олію, перемішавши її з дрібкою діжонської гірчиці.
  3. Також можна взяти грецький йогурт, додати трохи гірчиці і натертий жовток.
  4. Зверху посипати волоським горіхом.

Олів’є

Інгредієнти:

  • варена картопля
  • варена морква
  • варені яйця
  • свіжий огірок
  • заморожений молодий горошок
  • куряче філе.

Спосіб приготування:

  1. Щоб горошок був більш схожий на консервований, його можна залити на ніч соняшниковою олією.
  2. Найкраще підійде куряче м’ясо зі стегон– воно найніжніше. Можна запекти в рукаві або протушкувати.
  3. Інгредієнти подрібнити, посолити і перемішати. Заправити йогуртом або сметаною з кропом.

Бутерброди з червоною рибою і огірком

Інгредієнти:

  • Червона риба
  • огірок
  • сир
  • чорний хліб

 

Спосіб  приготування:

  1. Хліб порізати на тонкі шматочки.
  2. Змастити його будь-яким м’яким сиром. Підійде вершковий, сирний. А можна використовувати і такі сорти, як фета, адигейський, сулугуні і будь-які інші ропні сири.
  3. Будь-яку червону рибу порізати довгими тонкими смужками і викласти на хліб.
  4. Тонко порізати огірок і викласти кружечки поверх риби.

Курка в духовці у фользі з рисом і апельсинами

Інгредієнти:

  • двокілограмовий бройлер
  • Рис – 200 грам
  • М’ясний бульйон – 250 мл
  • Апельсини – 2 плоду
  • Родзинки – 50 гр.
  • Мелена кориця – ¼ ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Мед зацукорився – 1 ст. л.
  • Червоне сухе вино – 3 ст. л.
  • Мелений чорний перець і сіль – за необхідності

 

Спосіб  приготування:

  1. Курку натерти сумішшю солі з перцем. Кладемо в миску, зверху накриваємо харчовою плівкою і відправляємо її маринуватися в холодильник на пару годин.
  2. Тим часом готуємо начинку і глазур. Чистимо коренеплоди. Дрібненько кришимо цибулю, а моркву тремо на середній тертці. Родзинки ошпарюємо окропом. Натираємо трохи апельсинової цедри. Потім знімаємо з цитрусових шкірку і звільняємо м’якоть від плівок. Замочуємо ненадовго рис і промиваємо його.

Зверніть увагу: рис не можна заливати окропом, інакше ризикуєте отримати в’язку кашу. Вода може бути теплою або холодною.

  1. На прогрітій сковороді розтоплюємо масло. Пасеруємо в ньому цибулю з морквою. Після відправляємо сюди апельсинову м’якоть (часточками), цедру і рис. Заливаємо все це бульйоном і додаємо ¼ чайної ложки чорного перцю і пів чайної ложечки паприки. Сюди ж додаємо корицю і трохи солі. Тушкуємо масу приблизно 10-15 хвилин на малому вогні. Перед тим як вимкнути плиту, додаємо ізюм. Все ретельно перемішуємо: начинка готова.
  2. Даємо рисовій масі трохи охолонути. Для цього залишаємо на 20-30 хвилин. Потім фаршируємо нею птицю. А щоб начинка не випала, скріплюємо шкірку зубочистками. Зверху загорнути птицю фольгою.
  3. Переміщаємо нафаршированого бройлера у форму для випічки і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 60-70 хвилин.
  4. Поки птах з начинкою проходить термообробку, готуємо глазур. Змішуємо мед з ¼ чайної ложки перцю, залишилася паприкою і вином. Виймаємо курку з духовки. Акуратно розгортаємо фольгу і обмазуємо шкірку сумішшю вина і меду. Знову занурюємо бройлера в духовку: продовжуємо його запікати ще 10-15 хвилин.
  5. Подаємо на стіл у гарячому вигляді, попатравши попередньо гарнір і розсипавши навколо птиці. При бажанні курку можна прикрасити зеленню, а поруч викласти нарізані часточками яблука і шматочки апельсинів.

Сирно-кокосові кульки

Інгредієнти

Кокосова стружка 50 г

Домашній сир 200 г

Борошно пшеничне 2-3 ст. л.

Цукор 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно розминаємо домашній сир виделкою, додаємо борошно та цукор. Вимішуємо всі інгредієнти в однорідну масу.
  2. Формуємо з сирної маси кульки й обвалюємо в кокосовій стружці.
  3. Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте сирні кульки з кокосом 15-20 хвилин.

Смачного!

Як повідомляла раніше vikka.ua, новорічний десерт у стилі тірамісу без випічки: з мандариновим кремом

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині засудили чоловіка, який двічі обікрав свого знайомого

Жителя смт Маньківка, який скоїв ряд майнових злочинів, засудили до 5 років і 2 місяців позбавлення волі. Про це...

У Черкасах шукають водолаза: робота цікава, колектив прийнятний

У Черкасах «Укртелеком» шукає водолаза. Він повинен мати 3 клас спеціалізації і досвід 1-2 роки. Оголошення про вакансію оприлюднено...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x