Що потрібно їсти при гіпертонії: медики назвали продукти

Ключовим моментом до зниження або запобігання високому кров’яному тиску є збалансована дієта. Медики назвали продукти, які допоможуть уникнути гіпертонії. Про це розповідають на сайті OBOZREVATEL.

До 40% людей, у яких періодично підвищується тиск, не здогадуються про це. Тому дуже часто гіпертонія розвивається непомітно. Про прості дієтичні звички, які допоможуть уникнути цього захворювання, розповіло видання Express, посилаючись на поради Британського фонду серця British Heart Foundation та Blood Pressure UK (BHF).

За словами медиків, не варто захоплюватися “аварійними” дієтами, оскільки вони не забезпечать необхідний організму баланс поживних речовин. Натомість потрібно добре збалансувати своє харчування, добираючи ті продукти, які сприяють зниженню тиску.

Для запобігання гіпертонії потрібно їсти:

  • багато фруктів та овочів;
  • багато крохмалистих продуктів, таких як хліб, рис, картопля та макарони. По можливості вибирати цільнозернові сорти;
  • трохи молока та молочних продуктів;
  • трохи м’яса, риби, яєць, бобів та інших немолочних джерел білка;
  • вибирати продукти з низьким вмістом жиру, солі та цукру.

Зменшіть споживання солі

“Вживання занадто великої кількості солі може збільшити ризик розвитку високого кров’яного тиску, а високий кров’яний тиск збільшує ризик розвитку ішемічної хвороби серця”, – зазначають фахівці BHF.

Сіль змушує ваше тіло утримувати воду, і якщо ви їсте її занадто багато, виникає надлишок води в крові. Це означає, що на стінки кровоносних судин чиниться додатковий тиск, що призводить до підвищення кров’яного тиску.

Вживання занадто великої кількості солі також може призвести до інсульту, захворювання нирок та деяких типів деменції.

Їжте менше цукру

Вживання занадто великої кількості цукру може спричинити високий кров’яний тиск.

“Продукти з додаванням цукру зазвичай висококалорійні, але часто мають дуже невелику харчову цінність або не мають її зовсім”, – пояснюють фахівці BHF.

Додаткова енергія може призвести до набирання зайвих кілограмів, що сприяє підвищенню кров’яного тиску, а також розвитку діабету.

“Підвищений артеріальний тиск та діабет збільшують ризик серцевих захворювань та інсульту, особливо якщо у вас є і те, й інше одночасно”, – застерігають медики.

Крім цього, вживання занадто великої кількості цукру також викликає карієс.

Основними джерелами цукру є:

  • власне сам столовий цукор;
  • джеми та варення;
  • цукерки та шоколад;
  • фруктові соки та безалкогольні напої;
  • печиво, булочки та торти;
  • алкогольні напої;
  • пікантні приправи, такі як кетчуп, майонез та заправки для салатів.

Матеріал підготовлений людиною без фахової медичної освіти. Статті на сайті призначені для загального ознайомлення. Інформація повідомляє про симптоми та причини їх виникнення, для своєчасного візиту на консультацію до лікаря. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

Як повідомляла vikka.ua, мати-одиначка з Черкащини потребує допомоги на лікування

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Стали свідком новини? Тисніть тут
booked.net