додому Новини Безпека Ще одне місто Черкащини потрапило у фейковий скандал російських пропагандистів

Ще одне місто Черкащини потрапило у фейковий скандал російських пропагандистів

0

Місто Кам’янка, що на Черкащині, потрапило в сюжет російських пропагандистів. Російський телеканал взяв відеоматеріал французької телекомпанії «France-2» про мобілізацію в Україні, зокрема в Камянській громаді, і при перекладі зманіпулював фактами. Тему з фейком досліджували журналісти vikka.ua.

Напочатку квітня французький державний телеканал виклав сюжет про Камянку і село Лузанівка. Вони розповіли про мобілізацію в Україні, процес роздачі повісток, те, що нині жінки починають опановувати чоловічі спеціальності тощо. А от російський телеканал взяв французький матеріал і подав під «своїм соусом».

Зокрема, росіяни заявили, що в селі Лузанівки за три місяці загинули на війні троє мешканців села. Проте у французькій версії староста села Сергій Миколаєнко говорить про три випадки за останні півроку. Більше того, росіяни заявили, що в жительці села, яка давала коментарі, двоє синів зникли без вісті. Проте, як зясувалося, вони мобілізовані і через ситуацію на фронті дуже рідко виходять на звязок.

Окрім того російські пропагандисти наклали музичний супровід, який мав би підсилити драматичний ефект фейкової новини.

Під час зйомки в Камянці російський телеканал перекрутив факт. Вони заявили, що в 9 тисячній Камянській громаді уже мобілізовано 1 300 осіб і мовляв, це найвищий показник в Україні. Натомість громада Камянки налічує близько 20 тис жителів.

Нагадаємо, що днями в російські фейки потрапив Канівський ТЦК. Детальніше про це читайте за посиланням

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version