НовиниЧеркащинаЩе 60 днів: черговий суд у справі Сергієнка залишив...

Ще 60 днів: черговий суд у справі Сергієнка залишив підозрюваних під вартою (ФОТО)

-

- Advertisment -

Знову за ґрати. 10 січня У Соснівському суді міста Черкаси відбулось чергове засідання у справі про вбивство корсунського журналіста Василя Сергієнка. Фемідна колегія знову вирішувала, чи залишати під вартою четвірку підозрюваних у скоєнні злочину, передає кореспондент vikka.ua.

Двоє захисників обвинувачуваних на засідання не з'явились, однак було вирішено продовжувати розгляд справи без них. В ході слухання Олександр Шадрін, адвокат Вадима Мельника, якого підозрюють у організації викрадення та вбивства Василя Сергієнка, подав клопотання про доступ до речей і документів, які знаходяться в Черкаському обласному центрі екстреної медицини про виклики до Мельника наприкінці листопада 2018 року, коли до його підзахисного тричі викликали "швидку". Отримані документи, мовляв, можуть допомогти для більш об'єктивного та неупередженого розгляду справи. Прокурор же заявив: дане клопотання вважає передчасним. Однак суддівства колегія під головуванням судді Пироженка ухвалила: таке клопотання задовольнити і надати доступ до документів. 

В перерві цього засідання також була розглянута скарга обвинувачуваних Віктора Горбенка та Володимира Воронкова. Та стосувалась закриття кримінальних справ щодо їх ймовірного катування. Адвокат чоловіків стверджує: провадження закрили під тиском прокуратури, а такерішення  Підозоюваний Воронков переконує: розслідування велось усього 10-12 днів, ві те відбувалось не належним чином. Скаргу обвинувачуваних та їхніх захисників Феміда задовольнила. Відтак, правоохоронці мають продовжити розслідування заяви Горбенка й Воронкова про  катувань з боку працівників міліції під час та після затримання.

Після повернення до розгляду основної справи Олександр Шадрін вкотре прохав Феміду про зміну запобіжного заходу для Вадима Мельника. Крім того, надав клопотання судово-медичної експертизи про проведення стаціонарного медичного обстеження свого підзахисного у столичному Інституті нейрохірургії. Мельник же поскаржився на погіршення стану здоров’я і неналежне надання медичної допомоги у СІЗО та черкаськмими медиками взагалі. Змінити запобіжний захід для усіх підозрюваних, які нині знаходяться за ґратами, на будь-який інший, не пов'язаний з триманням під вартою, клопотали й інши адвокати. 

Однак після тривалого перебування у нарадчій кімнаті суддівська колегія ухвалила: усіх чотирьох, Мельника, Воронкова, Горбенка та Недибалюка, під вартою ще на 60 днів, не надаючи Вадиму Мельнику дозволу пройти обстенження у конкретному медичному закладі. Відтак, всі клопотання захисників залишились без задоволення.

 

Як повідомляв сайт vikka.ua, суд заборонив фіксувати обличчя підозрюваних у вбивстві журналіста.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x