НовиниЩе 12 біженців із Дебальцевого та Попасної шукатимуть кращого...

Ще 12 біженців із Дебальцевого та Попасної шукатимуть кращого життя на Черкащині (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

12 переселенців із зони проведення АТО прибули на Черкащину минулими вихідними. Мігранти з Дебальцевого та Попасни житимуть на Черкащині: Кам’янці, Христинівці, Умані, Лисянці, Шполі та Городищі.

"Ті люди, що приїжджають зараз, до останнього чекали, що ситуація налагодиться. Оскільки на Черкащині у них немає ні знайомих, ні друзів, ні родичів, тож зараз, у них, звісно, розгублений і пригнічений стан, адже в одну хвилину зникло все, що напрацьовувалось роками. Тому допомагати таким людям варто не лише в момент перетину "кордону бойових дій" та перші дні на мирній території (розселенням, їжею, речами першої необхідності), а й надалі, під час періоду адаптації. Часто людині потрібно просто "виговоритись" і не обов’язково це робити перед психологом, тим більше, що спеціалістів з кризової психології, звісно, не вистачає", – цитує керівника психологічної служби Управління ДСНС у Черкаській області Лесю Коротяєву прес-служба установи.

За словами психолога, адаптація до нових умов триває від 3-4-х місяців до року і у всіх проходить по-різному. Найшвидше адаптовуються діти, найдовше – літні люди.

Нагадаємо, що за період проведення антитерористичної операції на територію нашої області прибули 11 903 людини, 2 190 з них – діти.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У школах Черкас цьогоріч – 1337 випускників

31 травня у Черкасах пролунав останній дзвінок 2023-2024 навчального року. Вже третій рік поспіль українці відзначають це свято в...

На Черкащині у двір працівника ТЦК кинули гранату: члени родини не постраждали

У Катеринополі, що на Черкащині, у двір домоволодіння працівника місцевого ТЦК та СП кинули вибуховий пристрій. Про це повідомляє...

Цікаве:

Топер для дивана: вибираємо правильно

Топер – це тонкий матрац без пружин, який здатний...

Зливи, грози, спека: якими будуть останні дні весни на Черкащині

Фінішує весна 2024. Надмірні дощі березня та квітня вилили...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x